Colecționari de scaune de nuntă și de conferințe!

msasa si scaune de conferinte

Din scaune de conferință sau de nuntă se pot face bani și altfel, nu neapărat să le produci. Nu neapărat să le dai la închiriat în săli de hotel marilor organizatori de evenimente. Se pot obține banii și într-un alt mod: să le colecționezi și să le vinzi! Dar să le vinzi așa, la modul elegant, unor clienți care să se simtă onorați că le oferi șansa să cumpere scaune de la tine. Aceasta s-ar putea face printr-o casă de licitații sau un magazin de artă, metode mai elaborate și mai stilate.

Marele dezavantaj al magazinelor de lux, mai exact al proprietarilor acestora, este acela că banii în astfel de afaceri încep printr-o mare investiție în educație. Nu poți să vinzi scaune de lux, mobilier opere de artă dacă nu te pricepi. Iar ca să te pricepi trebuie atât să înveți, cât să ai și stofă de comerciant.

Cum se transformă un scaun de nuntă

Pamono, de exemplu, este un magazin care vinde design contemporan sau vintage, aici veți găsi alăturați designerii aflați acum în vogă alături de cei deja consacrați. Un tânăr italian, care a ieșit deja din anonimat expune (și vinde) mese de nuntă deosebite. Piesele de mobilier ale lui Antonio Arico, intitulate chiar așa, mese de nuntă, au o inspirație tradițional populară din sudul Italiei. Aceste mese sunt vechile scaune de nuntă pe care se punea tortul și darurile mirilor.

scaune de nunta

Antonio Arico a redesenat și reinventat acest concept creând un produs nou. De vândut se vinde, numele lui Arico apărând pentru prima oară la „Il Salone”. Expoziția de mobilier de la Milano este rampa de lansare a celor din industria mobilei și despre care scriam și noi într-una din postările noastre anterioare. Revenind, tânărul Arico posedă statutul de designeri de mobilier care se impune cu viteză în această branșă.

Scaune de conferințe, prețuri și prețuri…

Există mai multe tipuri de conferințe, mai multe tipuri de participanți, iar pe cale de consecință am putea identifica și mai multe genuri de scaune de conferință. Putem la modul simplist să definim conferințe ordinare sau ale bogătașilor. Fără să fim agasanți cu acest gen de mobilier, pe care de fapt îl vindem și noi, ar fi de observat că la „Pamono” luxul se revinde peste ani. Cum sunt de exemplu masa și scaunele de conferințe proiectate de Carlo de Carli. La Pamono le veți găsi la prețul de aproximativ 35.000 de euro.

Carlo de Carli a făcut aceste scaune de conferințe, exclusiviste de altfel, undeva prin 1960. Pentru un anume gen de întâlniri, așa cum sugeram mai sus, ale oamenilor cu bani.

scaune de conferinte

Remarcabil este că și vulgul în materie de conferințe se vinde. Casa Shoteby’s vindea, de exemplu, 9 scaune din oțel cromat și o masă (relativ simplă) pe la aproape 5.000 de euro. Produse și acestea la mijlocul secolului trecut, aparțineau unor corporatiști „mai banali” de atunci.

Exemplele de mai sus ilustrează ideea pe care am încercat să o transmitem. Respectiv aceea că nu este ușor să faci bani nici din comerțul cu scaune de conferință sau de nuntă. Dacă ar fi așa, lumea ar fi tare plictisitoare. Toată lumea ar vinde, toată lumea s-ar nunti și nimeni n-ar mai munci!