Cum alegem scaunele CHIAVARI?

Chiar dacă scaunul Chiavari a fost tema mai multor articole publicate de noi pe acest BLOG, se pare totuși că subiectul este departe de a fi epuizat.
Fiind probabil cel mai mare furnizor de scaune CHIAVARI din România, ne confruntăm foarte frecvent cu aceleași intrebări din partea clienților: care este diferența între scaunele Chiavari și de ce sunt prețurile atât de diferite? Care sunt cele mai bune? Pe care ni le recomandați? Confuzia este justificată, cauza acesteia fiind oferta din ce în ce mai vastă de pe piață.
Așadar, să le luăm pe rând. Prima întrebare pe care noi o adresăm clienților este legată de destinația scaunelor Chiavari. Adică, dacă vor folosi în interior (salon, ballroom, sală evenimente, restaurant, event center), sau în exterior (terasă, evenimente în aer liber, în natură, la cort deschis etc.), sunt pentru închiriere sau uz propriu?
Apoi le explicăm diferențele între aceste scaune în funcție de tipul de material din care sunt realizate scaunele CHIAVARI comercializate de noi: lemn, polipropilenă, policarbonat. Fiecare dintre aceste 3 materiale are avantajele sale și e important de cunoscut detaliile tehnice, proprietățile acestuia precum și condițiile de întreținere.
Important este ca la finalul discuției cu noi, fiecare client să știe exact care este scaunul CHIAVARI potrivit nevoilor sale.
Diferențele de preț sunt dictate în primul rând de materialul din care este realizat scaunul. Apoi, același material poate fi de calitate bună sau mai puțin bună. În cazul lemnului, se știe și nu este cazul să intrăm în detalii, în cazul polipropilenei, este bine de știut faptul că o polipropilenă de calitate foarte bună (care să fie și pură), neamestecată cu diverși aditivi, și nereciclată, trebuie sa fie flexibilă și in același timp rezistentă, să nu devină casantă după câteva luni de folosință și sa fie durabilă în timp.

Proveniența scaunelor CHIAVARI (scaune Tiffany în regiunile anglofone) este destul de ușor de identificat, în primul rând după design.

Scaunele cu design original pe care le găsiți și la noi, sunt de regulă cele produse în ateliere și fabrici de mobilier locale din țări europene, în special în ITALIA, țara care este de facto patria “scaunului Chiavari”. De asemenea, designul original se produce și în țări din Asia (spre exemplu în CHINA) unde calitatea diferă de la un producător la altul în funcție de material și de calitatea acestuia, așa cum am detaliat mai sus.

Scaunele cu design modificat, alterat, sunt cele provenite în marea lor majoritate din TURCIA. Cum recunoaștem scaunele “Chiavari turcești”? În primul rând, la partea de picioare unde barele conectoare originale (7 la număr) sunt reduse la 3 și amplasate mai sus decât în cazul scaunului cu design original. Motivele acestei alterări sunt simple: în primul rând pentru pentru a câștiga spațiu la stivuire și a putea transporta mai multe scaune într-un cubaj mai redus, lucru care vine însă în detrimentul stabilității scaunului. În al doilea rând, prin eliminarea acestor părți, se economisește materie primă.
Alte diferențe care se pot sesiza la scaunele de proveniență Turcia sunt dimensiunile și arhitectura spătarului (numărul de bare orizontale și verticale care formează designul spătarului este crescut sau redus pentru a face scaunul mai scund sau mai înalt). Astfel, înălțimea acestor scaune fluctuează între 80 și 95 cm, în funcție de matriță și producător.
Dimensiunile originale ale scaunului CHIAVARI clasic sunt 40 x 42 x 92 cm.
Last but not least… ce ne facem cu diferențele mari de preț? Scaune turcești sau de altă proveniență, realizate din material plastic se găsesc între timp pe piață la prețuri între 48 lei și 150 lei / buc.
Ne vom abține în a cataloga un scaun chiavari ca fiind “bun” sau “prost”, “scump” sau “ieftin”. Un lucru este însă cert: raportul calitate-preț trebuie sa fie unul corect! De aceea, recomandăm tuturor celor care doresc să achiziționeze scaune chiavari dar sunt indeciși în ceea ce privește designul, materialul și prețul acestora, să achiziționeze câte un scaun de mostră din cel puțin 3 surse, pentru a le putea analiza și testa comparativ după propriile exigențe.

Îți place acest articol ?

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Email
Don`t copy text!