GLAMPING în România. Turismul post COVID

Potențialul turistic al României este extraordinar însă din păcate încă nu este exploatat îndeajuns. Deși turismul este una dintre industriile puternic afectate de criza provocată de pandemia de coronavirus, există idei de afaceri cu bani puțini, care funcționează și într-o astfel conjunctură schimbată. Anul 2020 a adus în prim plan nevoia unei dezvoltări mai puternice a turismului intern și a exploatării tuturor nișelor cu păstrarea unei distanțări fizice între turiști
Astăzi vă prezentăm o idee de afacere în domeniul turistic care este nu doar ieftină ci și prietenoasă cu mediul înconjurător și foarte puțin materializată în România până la acest moment: amenajarea unui GLAMPING.

Ce este glamping-ul?
Chiar dacă mulți dintre turiștii români tineri și de vârstă mijlocie și-ar dori să încerce experiența dormitului la cort – camping, confortul limitat îi sperie pe mulți. Adevărul este că nu oricine se relaxează atunci când pleacă în concediu cu izoprenul în spate și locuiește câteva zile fără toaletă amenajată și mâncând conserve. Soluția pentru lipsa de confort asociată camping-ului tradițional este chiar glamping-ul, opțiunea de cazare care îmbină într-un mod deosebit atmosfera boemă a cortului cu facilitățile oferite de cazările tradiționale.
Glamping-ul este așadar o afacere cu potențial imens și cu investiție relativ mică.
Prima condiție pentru implementarea cu succes a unei asemenea idei de afacere este alegerea locației. Fie că ești un antreprenor care are deja un teren într-o zonă turistică sau pitorească, fie că dorești să achiziționezi un spațiu în care să-ți deschizi un glamping, trebuie să ții cont de faptul că turiștii care vor alege o astfel de opțiune de cazare nu doresc să petreacă tot concediul în cort. Așadar, trebuie să alegi un loc care să ofere posibilități de petrecere a timpului: activități în natură, ateliere, sau, dacă ești la mare, o stațiune vibrantă, precum Vama Veche, unde distracția nu se oprește niciodată. În plus, camping-urile sunt și ele reglementate legal și, dacă vrei să ai un domeniu de patru stele, trebuie să calculezi spațiul astfel încât să asiguri cel puțin 100 de metri pătrați pentru fiecare cort. 

Apoi, va trebui să îți aloci un buget pentru corturi. Deși nu sunt neapărat scumpe (prețurile pornesc de la câteva sute de euro și pot ajunge până la 2000 de euro), astfel de corturi au nevoie și de ceva mobilier.
La fel, va trebui să le asiguri turiștilor un spațiu de toaletă, o bucătărie generoasă și spații de relaxare și recreere în interiorul glamping-ului. Toate aceste facilități trebuie bugetate, dacă te hotărăști să pui în practică o asemenea idee de afacere.
EXPERTOUTDOOR vă oferă corturi de glamping tip DOM GEODEZIC si mobilier pentru dotarea acestora. Contactați-ne pentru a discuta despre proiectul dvs!

Aranjamente evenimente anul 2024, tendințe florale

Nunțile anului 2024

Care sunt tendințele anului 2024 în materie de evenimente? Eleganță, simplitate, culori pastelate atât în ceea ce privește mobilierul cât și decorațiunile și aranjamentele florale.

Vezi Articol »

Îți place acest articol ?

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Email
Don`t copy text!