Mobilier în leasing? De ce nu?

Criza cauzată de pandemia COVID-19 a produs economiei românești în 2020 prejudicii care cu greu puteau fi anticipate, afectând HoReCa și industria evenimentelor la un nivel fără precedent. Politicile naționale de protecție a populației și pentru diminuarea efectelor acestei pandemii, precum: starea de urgență, interzicerea evenimentelor publice (spectacole, festivaluri, concerte) a evenimentelor private (nunți, botezuri, aniversări, conferințe, congrese etc), distanțarea social și restricțiile de călătorie, au fost resimțite de întreaga populație și în special de antreprenori. Restricțiile dure au avut ca rezultat închiderea multor afaceri din domeniul HoReCa și o reducere drastică a veniturilor acelora ce au ales să funcționeze în perioada pandemiei.
Pentru a limita impactul pandemiei asupra economiei, Guvernul României împreună cu Uniunea Europeană au lansat o serie de soluții de finanțare pentru redresarea domeniului HoReCa și al organizării de evenimente. Astfel, firmele ce activează în România pot sau vor putea să-și finanțeze activitatea sau investițiile prin fonduri nerambursabile sau diferite forme de creditare cu garanții de stat, existente sau aflate în curs de aprobare & lansare.
Pentru microîntreprinderile și IMM-urile din aceste 2 sectoare grav afectate (industria HoReCa și cea a organizării de evenimente) s-au lansat 2 programe foarte importante de acordare de GRANTURI din fonduri europene nerambursabile:
GRANTURI PENTRU CAPITAL DE LUCRU
Firme eligibile: Microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii
Valoarea finanțării: min. € 2.000 – max. € 150.000;
Finanțare nerambursabilă: Max. 85%; contribuție proprie: Min. 15%;
Activități și cheltuieli eligibile:
• Pentru capital de lucru – materii prime, stocuri, datorii private, chirie;
• Pentru achiziții simple – echipamente de protecție în context COVID, obiecte de inventar și mijloace fixe pentru activitatea curentă, echipamente și utilaje.
GRANTURI PENTRU INVESTIȚII
Firme eligibile: Microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, indiferent de gradul lor de afecțiune în context COVID, care investesc în domeniile de activitate eligibile;
Valoarea finanțării: min. € 50.000 – max. € 200.000;
Finanțare nerambursabilă: Max. 65%; Contribuţie proprie: Min. 35%;

Activități și cheltuieli eligibile:
• Achiziţii de terenuri: max. 10% din valoarea eligibilă a proiectului;
• Achiziţia de clădiri / Realizarea de construcţii noi / Reabilitarea de clădiri existente;
• Consultanţă, proiectare şi asistenţă tehnică, dirigenţie;
• Echipamente tehnologice, active corporale, necorporale, alte mijloace fixe;
• Mobilier specific, inclusiv obiecte de inventar;
Principalele neajunsuri ale acestor 2 soluții de finanțare sunt:
La granturile pentru capital de lucru: fonduri insuficiente (banii s-au epuizat la foarte scurt timp de la deschiderea aplicației online)
La granturile pentru investiții: cofinanțarea de minim 35%
Pentru ambele nu există din păcate garanția materializării și nici un termen clar la care aceste proiecte urmează a primi undă verde.
Acum și veștile bune: finalul pandemiei se apropie. Dată fiind acumularea sentimentelor de frustrare, izolare, lipsa de socializare în rândul populației și mai ales a populației tinere, este de așteptat ca în perioada imediat următoare anulării restricțiilor să se înregistreze un boom în materie de evenimente publice si mai ales private.
Organizatorii de evenimente festive, evenimente corporate, evenimente culturale etc … vor fi solicitați și vor opera la capacitate maximă pentru a putea face față cererii mari. Spre exemplu, nunțile anulate în anul 2020 din cauza pandemiei au fost în marea lor majoritate reprogramate pentru 2021.
Sălile de evenimente, restaurantele, saloanele tip ballroom, sălile de congres și conferințe vor fi pline și neîncăpătoare.
Operatorii din HoReCa și organizatorii de evenimente trebuie să se asigure că vor avea capacitatea logistică necesară pentru a face față cu succes nevoii de divertisment și socializare live a oamenilor.
Există din păcate și multe IMM-urilor din domeniu care nu au aplicat pentru nicio forma de finanțare nerambursabila sau credite de investiții cu garanții guvernamentale ori din diverse motive nu au fost eligibile.
Acestora le supunem atenției posibilitatea achiziționării echipamentelor necesare (inclusiv mobilier și accesorii pentru evenimente) în regim de LEASING pe o perioadă de 18-60 luni și condiții foarte favorabile.
Avantajele incontestabile ale contractului de închiriere (leasing echipamente) pentru firmele HoReCa sunt:
Răspuns rapid (maxim o săptămână) la partea de analiză financiară
Fără avans
Chirie deductibilă 100%
Impact ZERO în bonitatea și gradul de îndatorare al companiei
Planificarea facilă a cashflow-ului
Chirii constante pe tot parcursul contractului
La noi obțineți informații suplimentare, consultanță de specialitate și un parteneriat de încredere!

Mese pentru evenimente

Mese pentru industria evenimentelor. Ce modele sunt disponibile pe piață în 2022 și cum să alegem modelul / modelele de masă în funcție de tipul locației?

Vezi Articol »

Îți place acest articol ?

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Email
Don`t copy text!