Scaune pentru evenimente în 2019. Cine conduce în top?

Anul 2019 continuă tradiția ultimilor ani, cu vestitul scaun CHIAVARI (scaun Tiffany cum este el denumit în SUA) la vârful clasamentului scaunelor pentru evenimente, scaune folosite în restaurant, în ballroom, în corturi fixe sau mobile, saloane de nunți, dar și pentru recepții și ceremonii, cununii sau petreceri în aer liber.
Însă care este însă prognoza? Va continua scaunul CHIAVARI să fie lider absolut? Noi, cei de la EXPERTOUTDOOR credem ca DA, însa NU pentru mult timp! Explicația este următoarea:

Scaunele chiavari, extrem de populare, au devenit de-a lungul timpului și foarte accesibile. Fie din lemn, metal, policarbonat sau polipropilenă, pe piață se găsesc scaune chiavari pentru orice buget și asta în condițiile în care diferențele de aspect între acestea devin din ce în ce mai mici, aproape insesizabile. Aceasta face ca acest model / design de scaun să fie accesibil oricui și deja prezent în marea majoritate a locațiilor de evenimente din țară, de la ballroom-uri de 4 stele, la corturi mobile pentru nunțile de la țară.
Este acesta un lucru bun, sau rău? Să vedem …..
Din perspectiva celor mulți, a celor care sunt foarte multumiți de scaunele chiavari din plastic (polipropilenă) la 69 lei, și încântați de faptul ca au putut achiziționa scaune bune si cu aspect identic celor clasice din lemn, este bineînțeles un lucru bun, o binecuvântare chiar. Scaune de calitate, rezistente și durabile, identice ca și aspect cu cele originale, însă la jumătate de preț față de acestea din urmă?

Din perspectiva locațiilor high-end, unde meniurile încep de la 79 EUR/ pers., – este discutabil. Acestea au început deja să se orienteze spre alte modele de scaune, alte design-uri, care să le distanțeze și să le diferențieze de “locațiile de masă, de duzină”. Adică, în alte cuvinte, locațiile cu statut și pretenții, saloanele de lux, au început să se dezică de CHIAVARI și să se orienteze spre modele noi, mai elegante, mai luxoase și mai puțin răspândite în România, asta și din dorința de a fi deschizători de drum, trend setter-i, și de a atrage clienții oferind un nou concept, venind cu ceva “diferit”.
Așadar, în goana după clienți, locațiile exclusiviste, centrele de evenimente luxoase și saloanele cu pretenții, au început o campanile de “diferențiere / delimitare” față de locațiile cu accesibilitate mai mare. Aceasta campanile se reflectă în primul rând în alegerea mobilierului, a scaunelor de evenimente.

Astfel, în urma unei cercetări amănunțite și a unui sondaj realizat în rândul clieților noștri, am constatat că noul trend în materie de scaune pentru evenimente în locațiile de lux, ballroom și saloane de nunți exclusiviste, sunt scaunele metalice tapițate. Câteva dintre aceste modele sunt pe val: modelele CARTIER și OZ, cu rama din inox  și tapițerie din stofă tip velur / catifea sau piele sintetică, dar și modelele de scaun CHAMELEON (Chameleon si Bella Fleur).
Pe lângă avantajului unui “suflu nou”, al unui nou concept estetic, aceste scaune aduc, fără îndoială, și un mare PLUS în materie de confort.

La vremuri noi, evenimente noi.

Aranjamente evenimente anul 2024, tendințe florale

Nunțile anului 2024

Care sunt tendințele anului 2024 în materie de evenimente? Eleganță, simplitate, culori pastelate atât în ceea ce privește mobilierul cât și decorațiunile și aranjamentele florale.

Vezi Articol »

Îți place acest articol ?

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Email
Don`t copy text!