Moda “nunților open-air” înflorește și în țara noastră, multi tineri se lasă astăzi fermecați de idea îmbinării naturalului cu o componenta tradițional- românească sau cu modernul de inspirație occidentală.
Organizatorul de nunți (denumit si “wedding planner”) este cel care elaborează concepte și teme personalizate, pe care apoi le asamblează într-un pachet și le pune în aplicare. Aceasta meserie de WEDDING PLANNER este din ce în ce mai răspândită și la mare căutare în România, fapt îmbucurător din punctul nostru de vedere.
De ce?
Deoarece însuși conceptul de “NUNTĂ” a început să devieze din ce în ce mai mult de la cel originar care se desfășura întotdeauna într-un restaurant și întotdeauna după același tipar, over and over …. Din fericire, astăzi, nunțile devin tematice, locațiile sunt deja mai variate și mai nonconformiste. De la un conac, palat sau castel la nunți în pădure sau pe pajiște, la piscină sau chiar pe plajă.
O petrecere sau o nunta în “aer liber” este o provocare cu o mare component de risc (meteorologic vorbind) pe care însă mulți tineri devin dornici să și-l asume (cu variantă de back-up pentru surpize meteo, bineînțeles).
Deși organizarea petrecerii propriu-zise afară, în aer liber, este încă departe de a putea fi numită “răspândită”, partea de CEREMONIE (civilă sau chiar și religioasă) desfășurată în aer liber sau chiar în mijlocul naturii, devine un must-have pentru multe cupluri de tineri moderni (millenials), tineri corporatiști, studenți sau chiar artiști.
Astfel, majoritatea locațiilor de nuntă și evenimente (locații de tip ballroom sau saloane de nunți) s-au adaptat cererii și oferă deja spatii pentru desfășurarea ceremoniilor anterioare petrecerii, cu amenajările de rigoare. O curte, o grădină, o pajiște, un loc special pe malul unui lac sau pe nisipul de pe plajă.
De regulă, spațiul de ceremonie este amenajat simplu: arcada împodobită sub care au loc ceremoniile propriu-zise, eventual o masa pentru preot sau angajatul primăriei, culoarul cu covor roșu sau alb și bineînțeles gazonul sau nisipul pe care sunt perfect aranjate rândurile de scaune pentru invitați.
Care sunt cele mai importante 2 aspecte în amenajarea unui spațiu destinat ceremoniilor open-air?
Răspunsul este: Scaunele și Decorurile.
Vom dezvolta acum pe scurt subiectul scaunelor, pe tema decorațiunilor vom reveni într-un articol viitor.
Scaune Chiavari lemn de la EXPERTOUTDOOR Scaune Chiavari limewash la Maramu Lakeside
Așadar, ce scaune se folosesc la ceremoniile în aer liber?
- Nelipsitul și nemuritorul scaun CHIAVARI (scaunul Tiffany în varianta americana) rămâne numărul 1 în preferințele organizatorilor. Fie din plastic, lemn sau policarbonat transparent, scaunul chiavari rezistă de multe decenii în topul preferințelor în materie de nunți, ceremonii sau dineuri festive.
2. Scaunul pliant WIMBLEDON, aflat la capitolul ceremonii în strânsă competiție cu scaunul Tiffany. Perfect pliabil, scaunul WIMBLEDON este mult mai practic si mai ușor de manipulat decât “regele scaunelor de nuntă” Chiavari.
Design realizat inițial din lemn, scaunul pentru ceremonii și evenimente în aer liber WIMBLEDON are între timp și o variantă vizual identică din polipropilenă. Astfel, aceste scaune au devenit și mai practice și mai potrivite pentru mediul exterior, fiind rezistente la umezeală și la zgârieturi, mai ușoare și mai durabile în timp.