Nunta în anul 2021 / Stiluri și trenduri

Cum se definește “stilul” atunci când vorbim de evenimente festive, în special de nunți? Stilul unei nunți ține de toate aspectele care o caracterizează, și aici amintim locația evenimentului, mobilierul și accesoriile folosite în decorarea sălii și a meselor, meniuri, chiar și vestimentația mirilor. Toate aceste aspecte și detalii trebuie tratate cu deosebită atenție dacă se dorește ca întreg evenimentul să capete un stil caracteristic.
Mirii sunt cei care aleg stilul și tematica nunții, pentru mulți fiind vorba de cea mai importantă zi a vieții lor. Astfel, ei optează pentru un stil anume în funcție de personalitatea lor, de stilul de viață, de mediul în care activează profesional și personal.
Principalele stiluri de nuntă sunt:

1. Nunta albă sau nunta în stil clasic
Aceste evenimente se desfășoară de regulă într-un restaurant, castel sau chiar în aer liber. Pentru nunțile în aer liber putem avea ca locație un cort, un parc, o gradină.
Mobilierul de nuntă folosit în cadrul nunților clasice sunt de regulă mesele rotunde de 6, 8 sau 10 persoane, cu fețe de masă albe, crem sau în culori pastel. Scaunele sunt și ele albe, cu sau fără decorațiuni gen eșarfe, huse sau diverse briz-brizuri. Modelele de scaun cele mai populare la nunta clasică sunt scaunele CHIAVARI, NAPOLEON și scaunele model PHOENIX.
Mireasa care optează pentru nunta clasică este de cele mai multe ori o fire sensibilă, tradiționalistă, cu bun gust ca trăsătură definitorie. Alegerea trădează o fire calda, elegantă, discretă, sofisticată, stilată, grațioasă, feminină.

Nuntă albă, nuntă clasică, scaune chiavari

2. Nunta luxoasă în stil glamour
Aceste evenimente se desfășoară de regulă în saloane care se doresc opulente, cu arhitectură interioară în stil baroc, menite sa creeze o atmosferă regală, asemeni unei adevărate nunți “la palat”. Mireasa care optează pentru această nuntă iubește strălucirea în orice formă, are o afinitate pentru lux și dorește ca în ziua nunții să se simtă ca o adevărată regină, sa fie admirată și invidiată, să fie în centrul atenției și în lumina reflectoarelor.
Mobilierul folosit în astfel de saloane este unul rece, în culori metalice strălucitoare, mai ales auriul și cuprul cu accente de roz-auriu. Materialele predominante sunt metalul, sticla, oglinda și textilele sintetice tip velur (catifea) sau piele sintetica în materie de tapițerie.
Modelele de masă folosite la aceste evenimente sunt mese masive, grele, realizate din inox cu blat din sticla oglinda sau sticla mata, rotunde sau dreptunghiulare modele CARTIER, WASHINGTON sau EXQUISITE. De asemenea se poate opta pentru mesele clasice rotunde acoperite cu fețe de masă din paiete metalice strălucitoare.
Scaunele care se încadrează în acest concept sunt scaunele model CARTIER (scaune Washington), BELLEVUE, OZ sau INFINITY. Decorul opulent pentru nuntă poate include diferite obiecte aurii din metal și ornamente cu accente la fel de strălucitoare, aranjamente surpadimensionate cu flori naturale sau artificiale, flori curgătoare și ghirlande florale.

Nuntă stil luxury cu scaune model CARTIER (Washington)

3. Nunta rustică
Nunta în stil rustic sau boem va aduce laolaltă ceva misterios, ireal, puțin sălbatic. Persoanele care optează pentru acest stil, sunt persoane rafinate, atrase de tot ceea ce înseamnă contemplarea frumosului, meditația, relaxarea. Cuvântul definitoriu în acest stil este ARMONIA.
Stilul rustic sau boem este ales de tinerii educați, dar și nonconformiști, de cei cu un stil de viata sănătos, iubitori de natură și ecologie.
Elementele centrale în acest caz sunt decorațiunile din lemn, atmosfera feerică și paleta de culori verde, galben, portocaliu, maro. Detaliile din lemn, pânză de sac, iută, sfoară, vasele din lut, carafele de vin, florile de câmp și baloții de paie nu trebuie sa lipsească. Se folosesc ca elemente decorative frunze de sezon și flori de câmp, lemn, diverse obiecte rustice din fibre naturale și mușchi de pământ, plante de sezon.
Ceremonia cununiei va avea loc obligatoriu în aer liber, în mijlocul naturii, fie într-o grădină, pe o pajiște, în pădure, sau pe malul lacului. Recepția se va desfășura la rândul ei în aer liber ori într-o locație rustică de tip fermă, sau o construcție din lemn, tip hambar de nunți.
Mobilierul nunților rustice este obligatoriu din lemn, design retro, clasic sau vintage.
În restaurantele & construcțiile din lemn de tip HAMBAR găsim de regulă scaune model PILGRIM (scaune Crossback cu spătar în X) sau scaune model CHIAVARI din lemn. Mesele pot fi rotunde, cu fețe de masă simple din materiale naturale sau pot fi mese dreptunghiulare din lemn, model X-Farm sau Farm table.

Scaune din lemn stil rustic model PILGRIM

Îți place acest articol ?

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Email
Don`t copy text!