Mese pentru evenimente

Deoarece despre scaune s-a scris deja mult și se scrie în continuare, acest articol vine în întâmpinarea tuturor celor care doresc să știe care sunt opțiunile existente pe piață în materie de mese destinate locațiilor în care se organizează evenimente, în special nunți și botezuri.

Fiind cel mai mare furnizor de mese pentru evenimente din România, cu mulți ani de experiență și zeci de mii de piese vândute, am luat decizia de a sintetiza în cele ce urmează principalele informații și criterii relevante pentru a veni în sprijinul clienților noștri din HoReCa și pentru a-i ajuta în luarea celor mai bune decizii în cunoștință de cauză, în vederea creșterii și dezvoltării unui business de succes în industria evenimentelor.

Care sunt principalele tipuri și modele de mese pretabile pentru a fi folosite în locațiile organizatoare de evenimente și care sunt caracteristicile lor?

1. Mese pentru evenimente model BANCHET (masa BANQUET)

Acest model de masă are blatul realizat din lemn multistrat (PAL) peste care este întinsă o folie subțire de burete (pentru amortizarea zgomotului) iar ultimul strat este o folie subțire din PVC care împiedică absorbția umezelii și care, împreună cu banda cauciucată amplasată pe cantul mesei, împiedică alunecarea feței de masa. Cadrul este realizat din oțel și permite rabatarea picioarelor pentru a permite transportarea și depozitarea lor în condiții optime.

Acest model de masă este disponibil în format rotund și dreptunghiular. Varianta rotundă a mesei model BANQUET variază ca dimensiuni între 120 și 200 cm (diametrul blatului). Varianta dreptunghiulară a mesei poate ajunge la 200 cm lungime și 90 cm lățime.

2. Mese pentru evenimente model FESTIVO

Acest model de masă are blatul realizat dintr-un material plastic foarte dur și rezistent, și anume HDPE (polietilena de densitate înaltă / high density polyethylene) și cadrul / picioarele rabatabile din oțel acoperit cu vopsea pulbere.

VARIANTE: modelul FESTIVO este disponibil atât în varianta cu blat întreg (dintr-o bucată) cât și în varianta cu blat pliabil pe jumătate.

FORME: acest model de masă este disponibil pe rotund sau dreptunghiular atât în varianta fixă cât și cea pliabilă.

DIMENSIUNI: Varianta cu blat întreg (model FESTIVO OP) este disponibilă pe rotund în dimensiunile: 120 cm, 150 cm, 180 cm și 200 cm și pe dreptunghiular în dimensiunile 180 x 75 cm și 200 x 90 cm.

Varianta cu blat pliabil este disponibilă pe rotund în dimensiunile: 152 cm, 160 cm și 180 cm.

3. Mese pentru evenimente de tip LUXURY (modelele CARTIER, WASHINGTON, EXQUISITE)

Aceste mese elegante și extravagante, destinate în special saloanelor de lux (luxury ballroom), au cadrul realizat din inox auriu, argintiu sau roz-auriu, aspect strălucitor. Blatul se realizează în funcție de opțiunea clientului din sticlă groasă securizată (transparentă sau colorată), din sticlă placată cu oglindă, din marmură sau MDF.

Cum să alegem modelul / modelele de masă în funcție de tipul locației?

Tipul locației este criteriul definitoriu după care se alege modelul potrivit de masă. Astfel

1. Locațiile pentru evenimente fixe (săli de evenimente, saloane elegante de tip Ballroom, centre de evenimente și nunți). În cadrul acestor locații se folosesc mesele rotunde cu blat întreg (modelele: Banquet / Banchet, Festivo OP, Exquisite, Washington sau Cartier) de diverse dimensiuni, potrivite pentru acomodarea a 6,8,10 sau 12-14 persoane.

Deși mesele dreptunghiulare nu au mai fost la modă în industria nunților din ultimii 20 ani, astăzi ele sunt din nou pe un trend ascendent, în special cele lungi spre foarte lungi modelele Banchet, Festivo, Cartier.

2. Locațiile mobile (de tip cort de evenimente mobil) sau firmele / serviciile de catering folosesc de regulă cele mai practice și mai ușor de transportat modele de mese si anume: Mesele pliabile model FESTIVO.

3. Locații organizatoare de evenimente ocazionale (restaurant de tip a la carte, pensiune, sală de conferințe, cantină sau cămin cultural). Mesele de evenimente folosite în aceste locații vor fi depozitate și folosite doar ocazional, motiv pentru care pe lângă funcționalitate trebuie să îndeplinească condițiile de a fi pliante, ușoare, practice, suprapozabile și să ocupe cât mai puțin spațiu de depozitare.

4. Locațiile Outdoor de tip terasă / grădină de evenimente, centre de evenimente open-air. În cadrul evenimentelor în aer liber (pe terasă, lângă piscină, pe plajă sau în mijlocul naturii) se folosesc de regulă mese care să îndeplinească următoarele condiții principale:

  • Să fie rezistente la umiditate și intemperii.
  • Să fie ușor de manipulat, de montat și de transportat pentru a putea fi amplasate, strânse și transportate în mod eficient și într-un timp scurt în caz de evenimente meteorologice neașteptate.

Astfel, mesele recomandate locațiilor de evenimente de tip open-air (outdoor) sunt mesele pliante, cu picioare rabatabile și eventual și blatul pliabil pe jumătate și care se pot depozita și transporta stivuite, eventual în ambalaje din carton suprapuse.

Modelele recomandate sunt: mesele rotunde si dreptunghiulare FESTIVO, mesele cu design rustic / vintage realizate din lemn masiv cu picioare rabatabile model X-Farm și Farm-T.

În spațiul nostru de prezentare (showroom-ul ExpertOutdoor) situat în Făgăraș, Șoseaua Combinatului 3A, clienții sunt așteptați pentru a li se oferi consultanță de specialitate și pentru a putea viziona și testa fiecare model în parte. Decizia potrivită este un pas important spre succes.

Îți place acest articol ?

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Email
Don`t copy text!