Scaune Tolix în stil industrial

Utilitar și eficient, stilul industrial se potrivește atât scopului în care a fost creat – industria, cât și în spațiile de locuit. Masculin, practic, auster, acest stil se adresează, în general, persoanelor non conformiste, creative, cosmopolite, obișnuite cu ritmul agitat al vieții în oraș. La noi, stilul industrial, se regăsește, frecvent, în spații comerciale: baruri, restaurante, pub-uri, săli de evenimente, galerii de artă și mai puțin în locuințe private.

Unul dintre numeroasele sale avantaje este că permite amenajarea relativ facilă, uneori chiar cu un buget redus, a unor astfel de spații. De altfel, este și ușor de întreținut, iar decorurile simpliste, limitate la strictul necesar, fac aceste amenajări perfecte pentru astfel de scopuri.

În ultimii ani, capacitatea de a renova și a da viaţă unor depozite vechi, hambare, hale de producție și clădiri industriale a luat cu asalt lumea designului interior. O abordare mai „ruginită”, după unii, mai puţin popular şi mai mult nonconformist, după alţii, stilul industrial s-a născut odată cu perioada consumeristă, când depozitele vechi au devenit magazine, restaurante, săli de evenimente, birouri sau chiar apartamente, devenind cunoscut mai ales pentru funcționalitate, minimalism şi lipsa pretenţiilor. Amenajările interioare în stil industrial sunt încă în vogă, deși acest curent estetic a apărut acum mai mult de jumătate de secol. S-a format de la sine, atunci când numeroase fabrici și depozite au fost închise atât în Europa, cât și în SUA, iar spațiile industriale au început să fie adaptate pentru locuit.

Un simbol al designului industrial – scaunul TOLIX

Xavier Pauchard – fondatorul companiei TOLIX- a fost unul dintre pionierii galvanizării în Franța. Scaunele create de el în perioada interbelică au devenit extrem de populare pe tot teritoriul Franței. Erau ușoare, cu un aspect industrial, stivuibile și nu rugineau. Nu a durat mult până ce scaunele au umplut școli, spitale sau fabrici, dar mai ales cafenele și terase, devenind astfel epitomul scaunelor de bistro franțuzesc. Până și azi, compania produce aceleași modele, folosindu-se de know-how-ul lor, de cele mai moderne tehnici de producție dar și de meșteșugul perfecționat de-a lungul deceniiilor de către meșterii artizani. Astăzi, scaunul este considerat un icon al erei sale. În 2006, Tolix primește distincția «A Living Heritage Enterprise» acordată de către Ministerul Economiei, Finanțelor și Industriei din Franța.

Designul “Chaise A” sau scaun model URBAN cum îl denumim noi, este modelul bestseller al companiei Tolix. Scaunul este stivuibil și este realizat din metal lăcuit într-o paletă vastă de culori. Poate fi comandat și din metal brut, galvanizat. Pentru alegerea finisajului preferat, al culorii și modelului potrivit vă propunem să ne faceți o vizită în showroom pentru a vedea mostre și a discuta cu unul dintre colegii noștri. 

Aranjamente evenimente anul 2024, tendințe florale

Nunțile anului 2024

Care sunt tendințele anului 2024 în materie de evenimente? Eleganță, simplitate, culori pastelate atât în ceea ce privește mobilierul cât și decorațiunile și aranjamentele florale.

Vezi Articol »

Îți place acest articol ?

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Email
Don`t copy text!