Chiavari – simbol horeca al evenimentului

scaune Chiavari

chiavari horecaMobilierul „en vogue” al oricărui restaurant sau hotel organizator de evenimente este scaunul „Chiavari”, un simbol perfect pentru businessul horeca și evenimente mondene. Scaunul Chiavari reprezintă un accesoriu cvasi-obligatoriu pentru nunți și petreceri, la fel cum reclamele cu boneta unui bucătar te duce cu gândul la un restaurant sau ceașca de cafea la un moment de relaxare într-o cafenea intimă.

Magazinul nostru online are pentru cei din industria horeca oferte foarte avantajoase, respectiv scaune din lemn pentru evenimente în interior sau mobilier horeca de tip Chiavari pretabile la festivități în aer liber. Prețurile sunt mai mult decât rezonabile.

De la „Expertoutdoor” puteți achizitiona toate tipurile si variantele de scaun Chiavari (scaun Tiffany), de la cel din lemn masiv pana la cel din aluminiu, excelente pentru proprietarii de business horeca, la fel cum sunt cele din otel sau policarbonat transparent (scaun Chiavari ghost). RATTAN Outdoor&HoReCa ofera scaunul Chiavari la cele mai accesibile preturi, pretul unui scaun variind intre 79 RON si 149 RON in functie de material.

Chiavari, alias Tiffany și viziunea evenimentelor

In anul 1807, un designer italian pe nume Giuseppe Gaetano Descalzi a avut marea inspiratie de a realiza din lemn de cires un model de scaun usor si elegant, precum si remarcabil de solid. Fără să știe, va crea una din primele piese de mobilier horeca, un scaun care va traversa însă în curând Oceanul. Astazi, dupa mai bine de 200 de ani, acest scaun este mai in voga ca niciodata fiind nelipsit din marile petreceri, fiind folosit în mai toate nunțile celebre și fiind în dotarea oricărui hotel sau restaurant care se respectă.

chiavarina - scaun horeca festivScaunul se numește Chiavari sau Chiavarina, iar in Statele Unite circulă sub numele de „scaun Tiffany“. Evident, numele provine de la orasul de origine situat in nordul Italiei, Chiavari, locul unde s-a născut, cum am spus ceea ce, într-un fel, va sta la baza industriei horeca.

Deci, în acest mic orasel situat intre Genova si Cinque Terre, a inceput productia modelului de scaun ce va deveni celebru in intreaga lume pentru piesele de mobilier realizate aici; scaune care, în curând, nu vor lipsi din nicio casa nobila sau palat regal al vremurilor. Insusi Napoleon III ar fi laudat acest scaun, iar aprecierile sale vor conta, fără îndoială, în popularizarea Chiavarinei, ca fiind venite de la un om cunoscut în epocă drept mare amator de ptreceri, restaurante fine și cafenele luxoase, desigur la nivelul secolului XIX.

Scaunul Chiavari a realizat cu timpul un salt remarcabil din salile de mese in salile de bal, pentru ca ulterior sa devina cunoscutul scaun clasic de nunta Chiavari”, iar cu acest logo, dacă putem să-i spunem așa, amfitrionii horeca vor ademeni în localurile lor marile și micile evenimente mondene. Fiind un nume mai dificil de pronuntat in limba engleza, scaunul si-a gasit rapid un nume cel putin la fel de celebru pe continental American, devenind cunoscut ca si scaun clasic de nunta Tiffany”, nelipsit de la nuntile celebre ale timpului si ajungand astazi un “MUST HAVE” pentru orice organizator de nunti, designer de Sali festive sau firma de inchirieri mobilier festiv.

In zilele noastre acest scaun nu se mai gaseste doar la case mari” ci gasim piese de mobilier Chiavari in mai toate locatiile organizatoare de evenimente festive, fie ele restaurante de lux sau cu buget redus, corturi festive, terase, gradini, etc. Horeca este, de fapt, o noțiune destinată publicului larg și marelui consum.

Detalii din producția de mobilier Chiavari

Desi materialul principal pentru productia scaunului Chiavari (scaun Tiffany) ramane lemnul, acesta reprezinta cateva inconveniente: pretul, aspectul in timp, sensibilitate la conditiile de afara, rezistenta la umiditate si intemperii. Astfel, pentru cei care dispun de buget redus, cat si pentru cei care organizeaza nunti in aer liber, au aparut variantele scaunului realizate din metal (aluminiu sau otel) sau plastic (policarbonat). Scaunele Chiavari din material alternativ la lemn sunt de cele mai multe ori identice ca aspect si mai rezistente si durabile decat cele clasice din lemn.

eveniment horecaAșadar, motivul pentru care scaunul Chiavari a devenit unul din „fondatorii” industriei horeca și pentru care este atat de popular la o nunta constă în simplitatea și eleganța lui. Este un scaun care se incadreaza in orice concept decorativ putand crea spatii cu atmosfera diversa, de la elegant, romantic, la rustic si chiar hippie. Scaunul Tiffany este prezent in principal culorile alb, auriu, argintiu insa il gasim tot mai frecvent in culorile wenge, natur, mahon, cires si limewash.

Concluzionând, nimeni care are un „business horeca” nu-și poate permite să ignore această piesă de mic mobilier.

Vă mai informăm că scaunul Chiavari a trecut cele mai importante teste de rezistență din America, inclusiv testul la foc pentru scaune.

Mai puteți găsi informații de pe site-ul companiei Chiavari sau, dacă va aflați în Italia, puteți obține confirmarea celor spuse de noi de la un expert horeca în materie de Chiavari.

Vom reveni intr-un articol urmator cu sfaturi, modele si stiluri de a decora scaunele Tiffany pentru a crea ambientul dorit.