Epoca nunților în aer liber. De la ceremonie la petrecere.

mobilier eveniment festiv

Moda “nunților open-air” înfloreste și în țara noastră,  multi tineri se lasă astăzi fermecați de idea îmbinarii naturalului cu o componenta tradițional- românească sau cu modernul de inspirație occidentală.

Organizatorul de nunți (denumit si “wedding planner”) este cel care elaborează concepte și teme personalizate, pe care apoi le asambleaza într-un pachet și le pune in aplicare. Aceasta meserie de WEDDING PLANNER este din ce în ce mai raspândită în România, fapt îmbucurător din punctul nostru de vedere.

De ce?

Deoarece însusi conceptul de “NUNTĂ” a început să devieze din ce in ce mai mult de la cel originar care se desfasura intotdeauna într-un restaurant și întotdeauna după același tipar, over and over …. Din fericire, astăzi, nuntile devin tematice, locațiile devin din ce in ce mai variate si mai nonconformiste. De la un conac, palat sau castel la nunți în pădure sau pe pajiște, la piscină sau chiar pe plajă.

O petrecere sau o nunta în “aer liber” este o provocare cu o mare component de risc (meteorologic vorbind)  pe care însă mulți tineri devin dornici să și-l asume (cu variantă de back-up pentru surpize meteo, bineînțeles).

Nunta in aer liber la CHALETTE, Bucium. Mese si scaune chiavari de la expertoutdoor.com
Nunta in aer liber la CHALETTE, Bucium. Mese si scaune chiavari de la expertoutdoor.com

Deși organizarea petrecerii prorpiu-zise afară, în aer liber, este înca departe de a putea fi numită “răspândită”,  partea de CEREMONIE (civilă sau chiar și religioasă)desfășurată  în aer liber sau chiar în mijlocul naturii, devine un must-have pentru multe cupluri de millenials, tineri corporatisti, studenti sau artisti.

Astfel, majoritatea locațiilor de nuntă și evenimente (locații de tip ballroom sau saloane de nunți) s-au adaptat cererii și oferă deja  spatii pentru desfășurarea ceremoniilor anterioare petrecerii, cu amenajările de rigoare. O curte, o grădină, o pajiște, un loc special pe malul unui lac sau pe nisipul de pe plajă.

Pe plaja la Constanta cu scaunele chiavari din polipropilena de la expertoutdoor
Pe plaja la Constanta cu scaunele chiavari din polipropilena de la expertoutdoor.com
Spatiu de ceremonii la MARAMU Lakeside cu scaune chiavari vintage (limewash)
Spatiu de ceremonii la MARAMU Lakeside cu scaune chiavari vintage (limewash; din lemn de fag) de la expertoutdoor.com

De regulă, spațiul de ceremonie este amenajat simplu: arcada împodobită sub care au loc ceremoniile propriu-zise, eventual  o masa pentru preot sau angajatul primariei, culoarul cu covor roșu sau alb și bineînțeles gazonul sau nisipul pe care sunt perfect aranjate randurile de scaune pentru invitați.

Care sunt cele mai importante 2 aspecte în amenajarea unui spațiu destinat ceremoniilor open-air?

Răspunsul este: Scaunele si Decorurile.

Vom dezvolta acum pe scurt subiectul scaunelor, pe tema decorațiunilor vom reveni într-un articol viitor.

Așadar, ce scaune se folosesc la ceremoniile în aer liber?

  1. Nelipsitul scaun CHIAVARI (scaunul Tiffany in varianta americana) ramane numarul 1 in preferintele organizatorilor.

Fie din plastic, lemn sau policarbonat transparent, scaunul chiavari rezistă de multe decenii in topul preferințelor în materie de nunți, ceremonii sau dineuri festive.

  1. Scaunul pliant WIMBLEDON, aflat la capitolul ceremonii în strânsă competiție cu scaunul Tiffany. Perfect pliabil, scaunul WIMBLEDON este mult mai practic si mai ușor de manipulat decât “regele scaunelor de nuntă” Chiavari.

Design realizat inițial din lemn, scaunul pentru ceremonii și evenimente în aer liber WIMBLEDON are între timp și o variantă vizual identică din polipropilenă. Astfel, aceste scaune au devenit și mai practice si mai potrivite pentru mediul exterior,  fiind rezistente la umezeală și la zgârieturi, mai ușoare si mai durabile în timp.

scaun pliant wimbledon pliabil ceremonie

Scaun pliabil WIMBLEDON pentru ceremonii de nunta
Scaun pliabil WIMBLEDON pentru ceremonii de nunta

scaune pliante pliabile pentru evenimente inchirieri

Scaune pliante albe pentru ceremonii in aer liber, model WIMBLEDON din polipropilena cu pernuta integrata.

Vezi descriere SCAUN Wimbledon