Gata cu plasticul! Șezlonguri de plajă în România.

mobilier horeca si evenimente

Plajele din România își schimbă în sfârșit fața. Administratorii de plaje, parcuri acvatice și hotelierii de pe litoralul românesc au început să se lase influențați și inspirati de noul trend prezent pe majoritatea plajelor din Grecia, Turcia, Italia, chiar și Bulgaria. Aceștia au ajuns la concluzia că epoca plajelor ticsite cu sezlonguri din plastic a ajuns la final și se plâng de faptul că șezlongurile din plastic nu doar că sunt greu de întreținut dar au și o durată de viață prea scurtă. Dupa 2-3 ani de folosință, materialul plastic devine casant, suprafata se înegrește si se zgârie iar saltelele sunt și ele greu de păstrat la o culoare care să nu lase senzația de “murdar”. Antreprenori români de pe litoralul Mării Negre povestesc cum la fiecare final de sezon estival, între 15-30% dintre sezlongurile din plastic folosite în acel sezon trebuiesc “aruncate”. Noi nu putem decat spera ca ele nu se “aruncă” la propriu ci sunt duse la un centru de reciclare a materialelor plastice.

Este îngrijorator și trist deopotrivă cum în fiecare an un volum imens de material plastic ajunge să polueze mediul înconjurator, mai ales când există alternative mult mai puțin poluante și în același timp mai eficiente și mai durabile.

Ne referim aici la sezlongurile de plajă din aluminiu si pânză plastifiată.

Aceste sezlonguri revolutionare sunt confecționate cu un consum mult mai mic de materie primă, sunt ușoare și în același timp mult mai durabile și deosebit de confortabile.

Acest șezlong din aluminiu si textilenă reprezinta viitorul in materie de șezlonguri de plajă pentru urmatorii cel putin 10-15 ani.

Durata de viață a unui sezlong cu cadru din aluminiu adonizat si șezutul din pânză plastifiată (textilenă) este de minim 10 ani, însa, atenție: partea textilă se poate înlocui după cei 10 ani, ceea ce înseamnă că șezlongul poate fi folosit în continuare fără problem pentru încă 10 ani.

Noi, la EXPERT Mobilier pentru Horeca, denumim acest model de șezlong CANTON și îl promovăm intens înca din anul 2015 incercând în repetate rânduri să propagăm o conștientizare a avantajelor de mediu, de estetică și nu în ultimul rând, cele financiare.

sezlonguri plastic la Eforie nordSezlong CANTON Eforie venus

 

Alte avantaje incontestabile ale șezlongurilor metalice cu pânză plastifiată:

  1. Greutatea

Sezlongurile metalice CANTON sunt ușoare, cântăresc 6 kg / buc, spre deosebire de șezlongurile din plastic sau lemn care pot ajunge și până la 20 kg.

Șezlongurile CANTON sunt perfect stivuibile pentru a putea fi transportate si depozitate în condiții de maximă eficiență.

  1. Ușurința întreținerii

Spre deosebire de sezlongurile din lemn și cele din plastic, șezlongurile metalice din aluminiu CANTON nu necesita saltea. Șezutul din pânză plastifiată este deosebit de confortabil, fiind elastic și cu o textură plăcută. Astfel, clienții noștri nu mai au problema saltelelor murdare, necesității igienizării si spălarii huselor. Textilena se curăță foarte simplu și ușor cu jet de apă sau cu o lavetă umedă.

  1. Rezistenta și durabilitatea

Dupa cum descriam și în prima parte a prezentului articol, șezlongul CANTON este deosebit de rezistent, având o durată de viață de minim 5 ani, asta în condiții normale de folosință. Metalul (aluminiu) și textilena nu prezintă semne de uzuăa precum în cazul lemnului și nu se deteriorează de la umiditate, clor sau sare. Este un produs creat pentru persoane normoponderale, care însa poate susține fără probleme o greutate de pâna la 150 kg.

  1. PRETUL

Șezlongul CANTON prezintă și avantajul incontestabil al prețului. Desi mai rezistent, mai durabil si mai usor de utilizat decat cele din plastic sau lemn, sezlongul din aluminiu cu textilenă (panza plastifiata) poate fi achizitionat la pret mult mai bun decat unul din lemn si la un pret comparabil cu cel al unui șezlong din plastic, care necesită suplimentar și achiziția unei saltele.

 

Așadar, toate argumentele raționale se situează de partea șezlongului cu cadru  metalic si șezut din pânză plastifiată.

EXPERT Outdoor & Horeca va oferă și în anul 2019 sezlongul model CANTON  într-o gamă variată de culori: albastru, portocaliu, verde, crem, gri, bej si wenghe.