Gazon sintetic, HoReCa si oprobiul pentru Oprah Winfrey

gazon artificial

Trendul care vine de peste Ocean este legat de gazonul sintetic, de folosirea acestuia la orice eveniment. Nu doar spațiile așa numite HoReCa sunt în mijlocul acestei mode, ci și locuințele vedetelor și ale politicienilor. Să folosești gazon sintetic te poate ridica în ochii celorlalți… sau te coboară; în funcție de context. A avea acasă, lângă piscină, o felie verde „sintetică” în mijlocul secetei înseamnă a nu sfida pe cei care suferă din lipsa apei. Înseamnă a-ți adăuga niște atribute de susținător al ecologiei, al modei verzi. Lucruri valabile atât la nivel individual, cât și în industria HoReCa.

Iarba artificială este perfectă pentru evenimente unde avem nevoie de prospețime, orice hotel sau parc de agrement ar trebui să se poată lăuda cu așa ceva. Căci verdele dă întotdeauna senzația de proaspăt. Să folosești gazon artificial la o expoziție sau un stand comercial, la o conferință sau chiar o nuntă înseamnă să te detașezi de ceilalți. Diferența față de concurență o dă acest element care, altădată, însemna poate pauperitate. Lumea se schimbă, evoluția Planetei ne schimbă însăși percepția asupra vieții.

> Vezi oferta de gazon artificial (iarba sintetica) de la Expertoutdoor

iarba artificiala

Gazon sintetic pentru studiourile de televiziune

BBC a fost una dintre primele televiziuni europene care a folosit din plin iarba sintetică. Gazonul artificial a arătat perfect încă din 2013 când, pentru studioul său de la Festivalul Glastonbury (Anglia) a fost folosită iarba sintetică mereu verde. Există discuții pentru ca acest festival prestigios să se desfășoare în fiecare an de acum înainte în ideea folosirii pe o scară extinsă a gazonului artificial.

gazon sintetic la Glastonbury

Festivalul de la Glastonbury se desfășoară din 1970 cu întreruperi care se fac, ironic, tocmai pentru a da răgaz ierbii să crească. (În 2018 nu se va desfășura!) Folosirea însă a gazonului sintetic la o scară extinsă pentru continuitatea festivalului este blocată încă de un anume conservatorism. BBC a spart însă tiparele. Cel puțin aparent, cel puțin pentru o perioadă scurtă.

Cel mai ecologist actor: Jamie Foxx

Dincolo, peste Ocean, seceta de anul trecut din California a dat naștere unui curent deosebit. A devenit trendy să folosești gazonul sintetic. Aceasta deoarece părea de o aroganță dusă la extrem să uzi grădina din jurul piscinei în timp ce vecinătatea proprietății tale avea aspect deșertic.

Deși nu erau implicați în afaceri cu mobilier HoReCa și nici nu puteau fi ironizați pentru modul în care-și cheltuiau banii cu facturile la apă, o sumedenie de artiști au intrat în vizorul presei. Astfel, se făceau clasamente relativ la cât de ecologist erai după câtă suprafață cu iarbă sintetică foloseai pe proprietatea ta. Protejai natura dacă plăteai o factura la apă cât mai mică.

gazon sintetic piscina jamie foxx
Proprietatea actorului Jamie Foxx se observa gazonul sintetic de langa piscina

De departe cea mai detestată personalitate în acest sens a fost Oprah Winfrey, care uda gazonul din belșug folosind cantități imense de apă. Aceasta în timp ce, cum spuneam, vecinătățile ei aveau aspect deșertic.

La polul opus, Jamie Foxx a fost peferatul opiniei publice, pentru casa sa eco-friendly. Pentru mobilierul său de grădină așezat pe iarbă sintetică, pentru piscina cu apă care se recircula.

Așadar, paradoxal, mai sus aveți argumentația că gazonul sintetic alăturat unui mobilier HoReCa dă și un aspect de eco-friendly locației dvs.!