HoReCa – idei de afaceri pe timp de criză

Vara anului 2020 vine din păcate cu restricții pentru întreg sectorul HoreCa, cel mai grav fiind afectați organizatorii de evenimente mari, cu sute de participanți.

Chiar și în condițiile în care este cert faptul că hotelurile, restaurantele și cafenelele se vor redeschide cel târziu în luna iunie a acestui an, oamenii, încă marcați de brutalitatea epidemiei și mai ales a măsurilor de contracarare a răspândirii acesteia, vor prefera spațiile deschise, spațiile open-air, locațiile outdoor.

Va mai trece timp până când oamenii trecuți prin șocul traumatizant al epidemiei și izolării sociale se vor simți din nou confortabil în a se “înghesui” în sălile de cinematograf sau în cluburile de noapte.

Pe de altă parte, aceeași oameni, în special cei tineri și foarte tineri, cei pentru care experiența izolării a fost mai apăsătoare atât din lipsa mișcării, a apropierii de natură și a socializării în general, se vor orienta spre acele locuri și locații HoReCa care le vor putea oferi cât mai mult din ceea ce le-a lipsit în lunile de izolare.

Pensiunile din mediul rural și cele de pe litoral vor fi pline în această vară. Natura, muntele, marea, .. vor avea o valoare mai mare în inimile românilor care de asemenea vor aprecia în special decorurile rustice, ambientul natural și confortul simplist.

În mediul urban, cele mai populate locații vor fi cele în aer liber: restaurante, cafenele, berării, parcuri.

Acestora si celor care se vor orienta spre deschiderea de locatii noi, dorim să ne adresăm cu câteva idei menite sa-i ajute în a-și face afacerea mai atractivă și  mai profitabilă în perioada post-criza.

Ideea 1 – cinematografele în aer liber (cinema open-air)

În anumite contexte este bineînțeles mult spus “cinematograf” deoarece acest termen ne duce cu gândul la conceptul clasic.

Pentru a compensa din lipsurile și carențele cauzate de lipsa activităților sociale și culturale, tinerii vor fi atrași mai mult de acele locații care le pot oferi pe lângă partea de gastronomie și socializare, și un mic stimulent cultural.

Proprietarii de terase de restaurant (sau pizzerie), cafenea, berărie sau chiar plajă pe litoral, au posibilitatea de a atrage o clientelă mai numeroasă cu o investiție minima care presupune un ecran și un proiector, o instalație de sonorizare. Nu ne referim în niciun caz la achiziția de filme scumpe de box-office ci la proiecția de: filme clasice, concerte, filme documentare, filme românești … etc

O opțiune cu un mare plus la capitolul confort, dar și un punct de atracție major al acestui tip de locație, este fotoliul sau salteaua, șezlongul sau chiar și canapeaua puf (tip bean bag). Aceste piese, pe cât de simple pe atât de confortabile și adorate de oameni din toată lumea, sunt fără nicio îndoială o investiție profitabilă din toate punctele de vedere. Ele sunt umplute cu granule fine și elastice din polistiren ceea ce le face nu doar foarte moi si ușor modelabile pe forma corpului, ci și deosebit de confortabile. Sacii, fotoliile, saltelele BEANBAG dau sentimentul de relaxare profundă prin senzația plăcută de “scufundare în moale”. De asemenea, ele se pot modela în diverse forme pentru a permite schimbarea poziției. Cuplurile sau părinții cu copii, pot opta pentru saltele gigant (180 x 140 cm).

Dining si relaxare outdoor