Mese cocktail sau mobilier de actualitate

mese coktail

Un anume tip de masă începe să se impună din ce în ce mai mult, să facă trendul cum s-ar spune. Este o masă tot mai căutată, de o formă simplă, cu blatul rotund si un picior și care, totuși, se reinventează în fiecare zi. Este vorba de masa pentru cocktail. Oricine caută pe Google o masă cocktail va găsi (printre altele, dar înaintea lor) aceeași formă rotundă și simplă. În general rotundă, dar nu exclusiv.

Mese tip cocktail, mese de bar de la Expertoutdoor

Peste Ocean sunt cunoscute sub numele generic de „flash table”, ceea ce vă sugerează, în mod evident ușurința și simplitatea. Aceeași formă rotundă, cu un picior, simplă. Țările francofone arată aceeași imagine la căutarea „des tables pour cocktail”, ba mai mult, plasează această masă ca fiind favorită la evenimentele festive, la nunți, la congrese, la întâlniri de afaceri.

„Cocktail Tisch” este căutarea celor de limbă germană, dar care, culmea, tot o formă rotundă și de o construcție simplă arată. Ce a făcut ca aceasta să fie atât de populară când, se știe, masa de cocktail avea o cu totul altă formă? Pătrată, dreptunghiulară, cu picioare sofisticate sau cu blat de o altă rezonanță decât cele de astăzi, oricum dar nu atât de simple. Și, vom vedea, practice , utile, versatile și… ieftine! Cel puțin cele vândute de Expertoutdoor sunt la prețuri mai mult decât convenabile.

masa pliabila
Masa Festivo, pliabila, usoara, pret accesibil

Simplu și complex, succes de marketing

            Cocktail este o băutură amestecată, conține mai multe băuturi, poate avea mai multe arome, deci, pe scurt, este o băutură complexă. A face un cocktail este chiar o artă. Așadar, paradoxul unei mese tip „cocktail” este tocmai asocierea unui nume ce ne trimite la o complexitate remarcabilă cu un obiect concretizat într-o formă simplă. Și totuși, succesul comercial nu ține de paradoxuri lingvistice ci este legat de elemente concrete: utilitate, versatilitate, simplitate și prețuri mici.

            Calitățile de mai sus ale meselor tip cocktail au ieșit în evidență (și s-au inventat în egală măsură) odată cu legislația tot mai puțin permisivă la fumat. Aceste mese au proliferat la scară mondială de când să fumezi într-un loc public, într-un spațiu închis, a devenit un obicei interzis. Terasele, cafenelele, chiar și nunțile după cum am văzut mai sus, s-au văzut puse în situația de a se dota cu mese de tip cocktail.masa aranjament decor nunta

            Interzicerea fumatului pare a fi așadar mobilul pentru care producătorii și comercianții au trebuit să ofere un răspuns comercial. Ușurința cu care aceste mese pot fi plasate în holuri, lângă ferestre în timpul unui congres sau pur și simplu în arii special amenajate, dacă este vorba de o nuntă sau o conferință, toate sunt elemente care au favorizat răspândirea meselor de tip cocktail.

            Cele mai folosite materiale sunt blaturile din MDF, metal sau HDPE, picioarele din metal sau plastic. Și probabil că elementul „șoc” este faptul că aceste mese sunt pliabile, mare parte din ele. Sunt cele mai bune motive care fac un proprietar de hotel să-și dorească să le cumpere.

mobilier luminat cu LED

Cocktail și LED, rețeta unui club select

            Inovația cea mai mare a meselor de cocktail, introdusă de fapt și la mesele pentru spațiile interioare este iluminatul cu LED. Să recunoaștem o inovație care le face deosebit de tentante pentru cluburi și discoteci.

            Iluminatul cu LED  este de fapt marele artificiu al mobilierului HoReCa actual. Prin materialele translucide și luminate colorat din interior se obțin efecte luminoase deosebit de atractive.

            Expertoutdoor este unul dintre cei mai buni furnizori de mese cocktail din România. Vă punem la dispoziție oferte dintre cele mai interesante și atractive în ceea ce privește prețul și cantitatea.