Mobilier pentru cămin cultural

scaune camin cultural

Căminul cultural dintr-o comună este de multe ori centrul acesteia. La căminul cultural se fac nunți, botezuri, se țin aniversări sau reuniuni festive de genul serbărilor școlare. Și nu numai. Un aspect foarte important este că de multe ori la căminul cultural „se face jocul la nedee” sau alte sărbători. Când la biserică nu mai este loc…

Așadar, căminul cultural este mândria unei comune! Fala primarului și a sătenilor.

Achiziții de scaune pentru bugetele administrațiilor locale

Criteriile de selecție pentru viitoarele scaune ale căminului cultural renovat și dotat cu mobilier sunt mereu aceleași: să fie ieftine și bune! Două calități care de obicei nu prea merg împreună. Din fericire, noi, la ExpertOutdoor avem soluția. E vorba de o serie de modele de scaune care se pretează cu succes la solicitările unor evenimente dintr-un cămin cultural: sunt rezistente, solide, durabile, stivuibile si usor de intretinut .

scaune camin cultural
Unul din exemplele de dotare/reabilitare cu scaune pentru camin cultural, avem oferte avantajoase si pentru alte locatii ale administratiei publice…

ExpertOutdoor pune la dispoziția solicitanților aproape orice și-ar dori în materie de scaune, respectiv materialul din care sunt confecționate, model și culoare (scaune rosii, albastre, galbene, visinii, negre, maro, verzi etc)

Mai mult, avem oferte care se potrivesc și (re)dotării cu scaune a sălilor de consiliu, a birourilor dintr-o primărie a începutului de secol XXI. Singura problemă este corelarea designului acestora cu ceea ce există deja în clădirea căminului sau a primăriei.

Avem scaune tapițate cu material textil sau cu piele ecologică. De asemenea, putem livra pernițe și huse de protecție.

Fonduri europene pentru orice gen de mobilier

Reabilitarea edificiului cultural dintr-o comună este de multe ori finanțată din fonduri europene. De la achiziția de scaune și mese și până la dotarea cu stații de amplificare/radioficare și până la renovarea în mare măsură a elementelor de zidărie. Programul Operațional Regional și Axa de Dezvoltare 1 reprezintă sursa principală de finanțare.

Desigur că la sfârșit de an contabil este de obicei târziu (ca să nu spunem imposibil) de accesat o finanțare europeană. Dar, de obicei, rămân „resturi” de investit.

Un consiliu local chibzuit, un primar înțelept, știu să profite de oportunități și să doteze căminul cultural cu ceea ce se poate. Cu ceea ce au nevoie. Și așa cum probabil bănuiți, dotarea cu scaune și mese este, în general, un element indispensabil. Mare parte din mobilierul unui cămin datează de regulă de la construcția acestuia si nu mai corespunde normelor de siguranta.

Fonduri pentru reamenajarea și dotarea căminelor culturale se pot accesa și prin alte programe, de exemplu Fondul European pentru Dezvoltare Rurală și componentele acestuia. Orice reamenajare cât de mică a unui cămin cultural nu face decât cinste comunei și administrației publice care demarează respectivul proiect.

ExpertOutdoor se poate mandri cu contributia adusa la modernizarea unui numar mare de camine culturale din tara, contributie sub forma de „mobilier de calitate pentru camin cultural si sala de evenimente”, mobilier produs special pentru a indeplini toate cerintele de calitate si rezistenta necesare in amenajarea unor astfel de locatii.