Mobilier iluminat cu LED sau tentația seducției…

mobilier cub LED
Mobilier iluminat cu LED multicolor, cub JOY

LED-urile și includerea acestora în piesele de mobilier reușesc să transpună în practică unele dintre cele mai vechi idei de agrement: mister, relaxare, senzualitate. Respectiv aducerea lor în planul comercial la modul cel mai facil și economic posibil. Deși, în general, becurile cu LED sunt (încă) mai scumpe decât cele fluorescente sau incandescente, consumul mic și ușurința în exploatare va duce foarte repede la amortizarea investiției. Mai mult, pe măsură ce tehnologia va evolua, vom asista cu siguranță și la scăderea costurilor de producție la mobila cu LED-uri.

mobilier horeca LED
Mobilier masa cocktail luminata cu LED

Scaune de bar cu LED, mese luminoase, pulturi de bar iluminate cu LED-uri sunt cele mai noi tendințe în dotarea spațiilor HoReCa. Patronii de bar-uri, cafenele și restaurante chic, într-un cuvânt tot ce ține de viața de club sau eveniment festiv monden au început deja să adopte piesele de mobilier cu LED. Sunt la modă, oferă autonomie și aduc clienți. Da, poate că așa ar fi trebuit să începem: mobila cu LED aduce clienți!

Atracţia şi senzualitatea unei mobile luminoase

Din cele mai vechi timpuri lumina discretă și bine dirijată era un atu în arta seducției. Pentru că nimic nu poate fi mai senzual decât o sugestie bine plasată, unde și când trebuie. Făcută de cine trebuie. Probabil că pentru bărbați nu mai este nevoie de explicații, de ce sunt mai atrași de sugestia unui corp perfect, întrezărit prin voaluri semitransparente și bine plasate, la care lumina joacă un rol determinant. Elementele acestea sunt folosite la maxim în industria de divertisment.

mobilier cub horeca cu LED

Mergem la cluburi să ne simțim bine, să evadăm din cotidian. Lumina dirijată, lumina colorată și dozată corespunzător aduce profit patronilor de localuri. Clienții se simt bine, comandă și vor reveni de câte ori vor avea ocazia.

Ei bine, lumina dirijată, lumina de o anumită culoare și o anumită intensitate sunt avantajele indubitabile ale utilizării acesteia la la mobilier. Designerii și executanții au la dispoziție așadar sisteme de iluminat eficiente, de mici dimensiuni și care pot fi înglobate cu ușurință în elementele de decor ale ambientului.

Ultimii ani produc elemente de mobilier de real succes, dar nu numai pentru industria HoReCa. LED-urile au pătruns puternic și în amenajările exterioare ale ansamblurilor rezidențiale. Bila iluminată, cuburile luminoase sunt atribute de succes ale unei curți interioare. Faţade şi chiar amenajări arhitecturale complexe beneficiază din plin de iluminatul cu LED.

Dacă iluminarea cu LED-uri la un muzeu, de exemplu, produce acel calm interior necesar pentru a admira lucrările de artă, iluminarea cu LED-uri la un bar va stimula imaginația. La o discotecă este esențială lumina. Acum, animatoarele se îmbracă luminos, iar roșul LED-urilor transmite energia și către consumatori.

Întreţinere uşoară, performanţă maximă

Întreținerea dispozitivelor cu LED-uri este una foarte ușoară. Dincolo de durata de viață considerabil extinsă a instalațiilor luminoase montate în mobilier, este de remarcat și autonomia acestora. Un scaun luminos poate acumula energia electrică într-un acumulator și, astfel, după ce stă în priză un număr de câteva ore, el va funcționa toată noaptea. Sau, sursa de energie poate fi un alimentator relativ minuscul comparativ cu instalațiile clasice de iluminat.

mobilier horeca LED
Mobilierul horeca iluminat cu LED se intretine cu costuri minime. Instalatia electrica este de o fiabilitate maxima.

Tehnologia de iluminare cu LED merge chiar mai departe, extinzând conceptul de gadget pe care și l-a implementat societatea contemporană. Astfel, de la distanță, printr-o telecomandă se poate schimba culoarea iluminatului ambiental sau particular. Aplicație deosebit de intresantă în cluburi, la scene unde se produc spectacole sau diverse evenimente festive.

Calitățile de mai sus nu sunt decât o invitație adresată proprietarilor de spații HoReca de a intra într-o altfel de experiență. Cei care nu au făcut-o deja, să constate cum mobilierul iluminat cu LED reprezintă intrarea într-o versiune îmbunătățită și extinsă a industriei de divertisment.