Mobilier pentru restaurant: românesc sau din import?

mobilier restaurant

Sintagma mobilier pentru restaurant din producția internă va fi foarte curând doar o amintire, pare a vrea să ne transmită „Ziarul Financiar”. Mesajul provine de fapt dintr-o conexiune între un editorial semnat de Cristian Hostiuc și articolul „Fabricile de mobilier au pierdut peste 4000 de angajați…” și conține o percepție de moment asupra acestui sector de producție.

Întrebarea care trebuie însă pusă este aceea care contează de fapt: cât de mult îl interesează pe un proprietar de restaurant unde a fost fabricat acel mobilier pe care vrea să-l cumpere? Ar fi criteriul originii producătorului mai important decât prețul per-unitate de mobilier!?

mobilier restaurant de lux

Expertoutdoor vă oferă mobilier pentru restaurant, pentru săli de evenimente festive, terase…

 

Va crește prețul mobilierului!?

Respectiva publicație ne sugerează că dacă nu va fi crescut în continuare salariul minim, există riscul serios ca marea majoritate a meseriaşilor, a profesiilor căutate în industria mobilei să ia drumul Occidentului. Ceea ce, de fapt, s-a întâmplat şi până acum. Directorul Cristian Hostiuc, în editorialul său dă exemplul Poloniei, unde actuala putere s-a angajat să crească salariul minim net de la 380 euro cât este acum, până la 680 euro net până în 2023. Idee interesantă care, conchide editorialistul, România ar trebui să o depășească.

Editorialistul plusează și spune că, doar pentru a ține pasul cu Polonia, România ar trebui să crească în fiecare an salariul minim cu un net de 300 de lei. Să recuoaștem, o idee de avangardă..

S-ar putea, totuși, ca neconcordanța dintre creșterea salarială semnificativă și productivitatea muncii să nu fie într-o relație prea fericită. Dar, zice Cristian Hostiuc, aveți impresia că în Polonia se crește randamentul muncii cu 80%!?

Afacerile cu mobilier se vor reașeza

Ca și până acum, distribuitorii din sectorul HoReCa, incluzând aici nu doar pe cei care se ocupă strict de așa-zisul domeniu „mobilier restaurant” ci și cei din zona de servicii aferente, vor lucra strict pe principiile funcționării pieței libere. Respectiv, va funcționa în continuare regulatorul etern universal, acela al cererii și ofertei.

În cazul producătorilor s-ar putea să fie deranj în cazul unor asemenea creșteri salariale, foarte posibil ca unii să-și închidă capacitățile de producție sau să piardă piețe de desfacere. O perioadă, până se liniștesc apele. Distribuitorii de mobilier nu vor avea însă prea multe bătăi de cap. Ei vor cumpăra în continuare de acolo de unde le convin prețurile.

Rămânând în sfera afacerilor cu „mobilier restaurant” să notăm că dacă nu se întreprind măsuri economico-financiare, personalul calificat va pleca din țară. Vezi și cifrele care dovedesc scăderea producției din datele furnizate de Asociația Producătorilor de Mobilă din România și cele din Bursa De notat și o interpretare mai plastică a acestora în Z.F. în articolul „Producția de mobilă pierde în continuare angajați…

În ceea ce ne privește, pe site-ul Expertoutdoor.com vom continua să promovăm doar mobilier de calitate. Nu doar gama HoReCA, constituită în mod special din mobilier restaurant, ci și mobilierul de eveniment. După cum ați observat, evoluția pieții de mobilier este într-o continuă dezvoltare.

Continuați să fiți alături de noi pentru a beneficia de cele mai avantajoase oferte.

→ Vă reamintim că dezvoltarea sectorului HoReCa este echivalent cu dezvoltarea economică