România extremelor și a mobilierului de extremă

mobilier horeca

Furnizăm o gamă extinsă și sofisticată de mobilier HoReCa dar și șezlonguri și scaune pentru evenimente festive! Vă invităm să luați la cunoștință de ofertele noastre speciale. De ce am început astfel acest text!? Simplu, pentru că în cele ce urmează vă veți convinge că trendul din industria turismului, a ospitalității în general, este și va fi unul crescător și absolut profitabil.

Cine are bani de investit poate să și-i bage în HoReCa, acolo unde, spun cei de al „Keysfin”, citați fiind și de așa-zisa publicație a patronilor de hoteluri și restaurante , consumul va fi cel ce va stimula dezvoltarea în 2017 a acestui sector. Greu de spus dacă România chiar va avea o dezvoltare în acest an, căci dacă vorbim despre creșterea economică aceasta va fi cu siguranță mult sub cea de anul trecut! Merită însă să ne dorim acest lucru, mai ales că noi, cei de la „Expertotudoor” avem planuri mari pentru litoral în acest an.

Rămânem totuși puțin în zona studiului celor de la „Keysfin”, căci trebuie scos în evidență faptul că industria turismului este cea mai mare „consumatoare” de mobilier horeca. Astfel, autorii studiului constată că firmele care activează în zona amenajărilor interioare și a industriei de mobilă au avut profituri peste medie anul trecut, ori în aceste condiții nu are cum să se prefigureze un an prost pentru comercianții de mobilier horeca.

Afacerile din turism au înregistrat ceșteri în 2016 datorită zonei gri spre care tind afacerile cu concedii de odihnă efectuate în Tucia, Grecia și Egipt, cauze geopolitice asemănătoare persistând și în acest an.

Românismul producătorilor de mobilier horeca

Asociația Producătorilor de Mobilă din România are grijă să ne informeze că România și-a reluat participarea la târgurile internaționale de mobilă, iar din acest subiect reușește să facă pretextul unor mulțumiri în cascadă pentru noii guvernanți. Aflăm că Guvernul, prin „falanga” de promovare a afacerilor a plătit chiria spațiului de la târgul din Köln. Vă reamintim, la sfârșitul lunii trecute s-a desfășurat acolo un târg internațional de mobilier. Asociația se dovedește a fi tributară vechii mentalități, precum că dacă o instituție face ceea ce trebuie să facă, e clar că merită laude!

roducator de mobilier
Familia Cocolea in biserica romaneasca…

Un alt aspect al românismului natural și (în plus) producător de mobilier HoReCa ne-a fost dat să vedem în… Australia! Mai bine zis să citim despre el și să aflăm relații suplimentare despre conexiunile cu Timișoara… Mai precis, undeva în suburbiile Melbourne se află o familei de români originari din Timișoara și care au emigrat încă dinainte de căderea dictaturii comuniste. De fapt au fugit, că nu se prea emigra atunci…

Legătura acestei familii cu industria producătoare de mobilier HoReCa este una mai degrabă de lux. Căci din site-ul „Mobilier Cocolea” observăm tipul de afacere de high-life desfășurată de aceștia. De fapt, ca să fim mai exacți, Cristian Cocolea este sufletul acestui business cu mobilier de lux, uitați-vă pe site și veți înțelege nișa căruia i se adresează.

Cristi Cocolea este producător și desginer de mobilier de lux, sau destinat spațiilor HoReCa exclusiviste. Mare parte din piese sunt concepute și realizate având ca materie primă tabla din fuselajul avioanelor casate. Să recunoaștem, ceea ce a fost inițial un hobby în care veneau vedetele și modele să se fotografieze a devenit un fel de afacere de lux.

Curios este că deși Cristi (37 de ani) „a plecat” din țară când abia gângurea primele cuvinte, el vorbșete românește la perfecțiune. Are copii și e căsătorit tot cu o româncă. Întregii familii îi place la Timișoara, oraș în care revin de câte ori au ocazia și în care, poate, vor deschide vreodată un magazin cu mobilier HoReCa…