Scaune de birou, fitness si iarba sintetica. Legatura corporatistă…

iarba artificiala si mobilierul de birou modern

Scaune pentru slăbit! Acum câțiva ani, în România, noțiunea era ambiguă și derutantă. Cum adică scaune pntru slăbit, dar ce, astea sunt ceaiuri!? Iată că stilul de viață impus de tinerii care lucrează în multinaționale, așa-zișii corporatiști, începe să impună o direcție de dezvoltare a mobilierului de tip office. Adică un scaun cu care să fii și la birou și la sala de fitness. Unde să dai jos și să arzi ce-ai pus pe tine…

Lucrul la birou, statul pe scaun ore în șir nu este chiar o bucurie pentru coloana vertebrală. Așa că, iată, sunt suficienți proiectanți care s-au gândit că ar fi o soluție de reducere a impactului negativ al sedentarismului. Și totuși, cum sunt aceste scaune, ce fac ele de te ajută să slăbești!? Cum te pot ajuta aceste scaune să fii în formă!?

» Scaune elegante și durabile pentru conferințe

Scaune pentru exerciții fizice

Există o gamă extinsă de scaune de tip office și care să deservească și scopului de a proteja coloana vertebrală. Sunt așa numitele modele care lucrează (chiar fără să ne dăm seama) asupra părții lombare a corpului nostru.

Scaune tip șa care au obieciv declarat acela de a mișca șoldurile în timp ce sunteți așezați la birou. Sunt realizate din placi de lemn arcuite și cu suport pentru picioare. De fapt imită așezarea călărețului în șa și ajută corpul să se miște în față și în spate, lateral… Acest model de fapt încă nu a fost creat, probabil se află încă în faza de lansare comercială, conform celor de la Kickstarter.com. Unele voci susțin că acestea se vor produce în Europa de Est, poate chiar în România.

mobilier birou

Scaunele CoreChair destinate a stimula principalele grupe de mușchi sunt ceva ce nu v-ați fi putut închipui că există. Adică e destul de greu de crezut că un șezut de scaun ar avea atâtea piese mecanice. În fond, despre scaune, cele mai simple lucruri cu putință, nu ne imaginăm că s-ar mai putea face o inovație, că s-ar mai putea dezvolta în vreun fel.

Scaunele de tip Fitness Work-Office sunt însă construite în variante și mai complexe. Care oferă posibilitatea ca în timpul scurtelor pauze de la birou, „corporatiștii” să facă exerciții fizice, care să stimuleze grupele de mușchi exact ca la sală.

Accesoriile sunt și ele prezente în această industrie de nișă. Ca de exemplu „minibicicileta”, pe care o putem așeza sub birou și pedalăm, pedalăm. Sau „twist stepper-ul”, o chestie care vă face să pășiți.

Iarba sintetică de la birou

Realizați desigur că inovația abia acum urmează. Adică dacă există scaunele de birou de tip fitness, există iarba artificială, de ce n-ar fi și papuci de casă pe care să-i încalți, dai la pedale cu ei sub birou și te simți fresh, întocmai ca la sală!? Ba, mai mult, ca în aer liber.

Pentru că iluzia este unul din medicamentele cunoscute din cele mai vechi timpuri. Iar placebo, în cazul nostru, ar putea fi o excelentă combinație între scaune, scaune de birou și iarba sintetică. Astfel le-am avea pe toate. Munca, biroul și natura, toate de la un singur furnizor.

» Scaunul Sprang, combinația între mișcare, birou și confort