Scaune celebre si arthitecti care au influentat design-ul

scaune horeca

Există o serie de scaune care au devenit celebre. Am putea spune că au influențat evoluția producției acestui tip de mobilier. Paradoxal, nu? Ca un obiect care servește unui scop atât de elementar, respectiv să te așezi pe el, și care nu înseamnă ceva extraordinar în lumea copyright-ului, să ofere totuși un anumit gen de istorie. Un scaun de conferință nu este ca și sistemul de operare Windows, de exemplu, pe care dacă-l folosești fără licență riști amenzi penale. Sau, mai mult, chiar și închisoare!

Scaune celebre sunt aproape toate din gama Eames. Un scaun Eames se vinde ușor cu câteva sute de dolari… La noi, la Expertoutdoor, un scaun Eames se vinde la prețuri mult mai acceptabile. Chiar dacă el poartă alt nume și este produs de altcineva decât de producătorul original.

>>> Scaun Chris, modern, pentru spații HoReCa

Un scaun Eames poate fi așadar achiziționat în diverse culori și combinații productive din lemn, piele, textil, metal, ș.a. De ce sunt mai ieftine scaunele oferite de noi? Explicam acest motiv într-unul din articolele anterioare. Acela că sunt replici. În lumea design-ului de mobilier (dar și altele) nu se pot patenta viziuni și idei. Prin urmare, de născocirea unuia poate beneficia toată lumea. Mai ieftin sau mai scump, în funcție de unde se cumpără aceste scaune.

Charles Eames, arhitect problemă, designer celebru

Charles Eames (1901-1931) este într-adevăr unul din designerii care au lăsat jaloane în urma lor. Cel puțin așa spun arhitecții. Remarcabil la Charles Eames ar fi și biografia sa. Astfel, el a făcut doi ani de studii de arhitectură în St. Louis. Se spune că ar fi fost „încurajat” să abandoneze deoarece avea idei excentrice. Prea moderne, într-o exprimare blândă.

eames ray designeri de scaune
Charles Eames si sotia sa Ray, doi designeri celebri

S-a căsătorit cu o arhitectă și și-a deschis propriul business. Apoi, ceea ce spun designerii și arhitecții că a fost o mișcare senzațională, a fost faptul că s-a mutat la Michigan. Acolo, la 31 de ani a început a doua universitate. Tot arhitectură. Doar că a devenit licențiat în design industrial.

Charles Eames va divorța și se va căsători a doua oară tot cu o arhitectă, respectiv cu Bernice Kaiser, mai cunoscută sub apelativul Ray. De fapt scaunele Eames Ray sunt cunoscute în lumea întreagă, ele fiind un simbol al design-ului industrial.

Oferte de scaune de la Expertoutdoor

Produsele din oferta noastră vizează clienți posesori sau administratori ai spațiilor horeca, săli de conferință sau pentru evenimente festive. Acestea sunt cele mai comune, dar nu excludem și alte solicitări. Prețurile noastre sunt dintre cele mai accesibile și pot fi negociate în funcție de cantitate.

Expertoutdoor caută în permanență să vă țină la curent cu tendințele în domeniu. Prețuri, evoluții și faptul divers în paginile blogului nostru.

>>> Scaune pentru conferințe, oferta Expertoutdoor

>>> Scaune pentru evenimente festive