Istorie, artă și meștelug la Chiavari

scaune chiavari

Popularitatea scaunelor Chiavari este incontestabilă. Notorietatea lor a devenit atat de evidentă încât, iată, printre colecționarii de scaune Chiavari se numără și o figură importantă a arhitecturii din New York. Este vorba de Andy Goldsborough, arhitect și designer specializat pe mobilier. Da, ați înțeles bine, este unul dintre colecționarii de scaune Chiavari. Iar din faptul că printre arhitecți, designeri sau doar „simpli” oameni de afaceri există o categorie care coleționează aceste scaune tragem o concluzie firească. Să ai un Chiavari în casă înseamnă o notă de eleganță.

Mergem mai departe și aprofundăm deducția: scaunele Chiavari sunt obiecte de artă! Odată ce le-ai adunat ai putea să spui și că ele se vor constitui într-un mai mic sau mai mare depozit de valută. Vă relatam de fapt într-un articol de-al nostru anterior despre cele mai scumpe scaune Chiavari.

Expertoutdoor și ofertele de scaune Chiavari

Scaunele Chiavari sunt excelente pentru majoritatea evenimentelor festive. Sunt un accesoriu indispensabil pentru orice organizator de nunți. Un congres sau doar o reuniune a oamenilor de afaceri va arăta mult mai bine dacă are scaune Chiavari.

» Consultați oferta generala de scaune Chiavari precum și ofertele noastre speciale

scaun chiavari
Scaun Chiavari de colectie

Marketing și autenticitate

Ce le-a făcut să merite a fi atât de celebre este poate unul din elementele întâmplătoare ale istoriei de mobilier. Însă am putea spune cu siguranță ce le meține popularitatea: permanenta grijă a italienilor de a-și promova brandul. Căci, totuși, este un brand cu origini italiene.

În acest sens, al promovării business-ului cu scaune Chiavari, nu putem trece nici peste senzaționala implicare americană. (Tot într-un articol anterior pomeneam despre licența de producție americană a scaunelor Chiavari, care în SUA sunt cunoscute sub numele de Tiffany). Astfel, italienii se agață de marketingul american, la fel cum istoria italiană este un motor de promovare pentru produsele făcute în America. Vezi site-ul chiavarichairs.com.

Mergem însă mai departe și observăm că de scaunele Chiavari, de istoria și meșteșugul acestora profită din plin localitatea Chiavari din provincia Genova. Felul în care meșterii tâmplari italieni produc aceste scaune este tipic celor care îmbină turismul cu afacerile. Un stil de viață și dezvoltare economică din care ar fi bine să învețe și meșteșugarii noștri.

Franco Casoni este un tâmplar din Chiavari. Are propriul său atelier în care fabrică și vinde scaune. Împreună cu fiul său Jacopo au scos o carte. Evident, se referă la istoria și producerea acestor scaune. Nu credem că tirajul cărții are vreo importanță în lumea internetului, mai demn de remarcat ni se pare însă că reclama scaunelor Chiavari se completează cu cea făcută localității. Astfel, pe Youtube îl vom putea observa pe Franco Casoni cum vorbește despre producția de mobilier, istoria primelor scaune Chiavari. Tot pe el îl vom putea observa cum relatează despre istoria culturală a orășelului Chiavari.

Să reținem, este vorba de un tâmplar. Dar nu orice tâmplar, căci dacă veți fi atenți la imagini veți remarca faptul că acest tâmplar citește. Erudiția lui Franco Casani constă (probabil) din ideea că își iubește meseria și moștenirea culturală.