Scaune Chiavari, prețuri și viziune

scaune Chiavari nunta

Scaunele de nuntă Chiavari n-au fost întotdeauna dedicate evenimentelor festive. Așa cum spuneam într-unul din articolele noastre anterioare, scaunele Tiffany (denumirea comercială americană pentru Chiavari) au devenit un fel de „must have” pentru orice organizator de evenimente. Deși, la început, au fost proiectate pentru scopuri mai domestice, dacă putem spune așa. Scaunele Chiavari aveau destinația de mobilier oficial sau de uz comun, cum au fost gândite când au fost produse prima oară, în 1807.

scaune ChiavariAspectul de uz comun, de scaun de zi cu zi, a fost cerut de autorul moral al acestui scaun, respectiv marchizul Stefan Rivarola. Acesta a vrut să-i fie proiectat un scaun făcut din lemn specific zonei Chiavari. Dar care, în același timp, să-i aducă aminte de Paris, de lux, de boemă. Este probabil sentimentul pe care reușește să-l transmită și scaunul Chiavari. Aproape oricine se gândește la o nuntă are în fața ochilor imaginea acestui scaun.

Însă scaunele Chiavari s-au transformat în timp într-un etalon. Ele sunt, azi, poate, mai ales scaune de evenimente, scaune pentru nunți și congrese care-și propun nemurirea. Deși, inițial au fost gândite a fi accesibile cât mai multor oameni și să le transmită o anumită senzație.

Expertoutdoor.com vă oferă scaune stivuibile Chiavari din metal sau plastic în culori diferite și la prețuri excelente. De asemenea accesorii de protecție. Consultați ofertele noastre!

Ideea de evoluție la scaunele Chiavari

Plecând de la pețul accesibil inițial, trebuie să remarcăm că astăzi, un scaun Chiavari se poate vinde și la valori semnificative. În mod frecvent, dacă este original, găsiți acest tip de mobilier horeca la prețuri de câteva sute de dolari bucata. Puteți consulta casele de licitații online pentru a vă convinge.

Reducerea prețurilor de producție și implicit de vânzare este unul din criteriile esențiale ale producătorilor. Scaunul Chiavari are un succes atât de mare încât trebuie să profite cât mai mulți oameni. Adică exact rațiunea producerii din materiale mai ieftine decât lemnul original din Liguria italiană.

Utilitatea și succesul scaunelor Chiavari, simbolul festiv al acestora, au determinat marii producători de mobilier să creeze variante. S-au creat nu doar culori diferite din materiale diferite, ci și accesorii. La momentul primului scaun Chiavari nu exista conceptul de stivuibil. De asemenea, designerul Gaetano Descalzi nu se gândea la culorile îndrăznețe care sunt acum. Astăzi, Chiavari poate fi chiar transparent.

Pot fi scumpe, sunt însă cele mai bune

scaune Chiavari Papa leone XIIICele mai scumpe scaune Chiavari din lume sunt în jur de 44.000 de dolari perechea. Este vorba de două scaune care au fost primite de Papa Leone XIII. Ele i-au fost dăruite în 1892 de către municipalitatea orașului Chiavari, ca un „remember” al datei transformării acestuia în dioceză.

 

Papa Leone XIII (n 1810, d 1903) este considerat a fi avut unele dintre cele mai moderne viziuni despre catolicism. Scaunele pe care le-a primit de la orașul Chiavari se remarcă prin excelente decorațiuni de lemn sculptat. Se pare că prețul de 44.000 de dolari nu ar fi deloc exagerat ținând cont și de valoarea artistică a acestui mobilier.