Scaune de conferință. Cum să fii cel mai bun…

scaune de conferinta

Noțiunea de scaune de conferință (sau „pentru”, în funcție de abilitățile gramaticale ale fiecăruia) este un termen destul de uzitat în România. Însă aici, la noi, un scaun de conferință are cam aceeași valoare. Adică un scaun este un scaun, ce atâtea jonglerii!?

Ieșind puțin în mediul anglo-saxon, vom observa că să fii „scaun de conferință” are și alt sens. Un sens mai elevat și mai dinamic. De fapt, să fii „conference chair” este aproape o profesie sau măcar parte dintr-una. Vă atragem atenția însă că a organiza conferințe este într-adevăr un job, dar nu acolo unde participarea la conferințe și titlurile academice se pot cumpăra. Ca atare, la noi, în România, meseria de „scaun de conferințe” nu există. Sau n-a apărut încă…

S-o luăm însă metodic.

» Scaune de conferință oferite de Expertoudoor.com

Scaunul ca obiect de inventar polivalent

Ca să organizezi o conferință bună, din punctul de vedere al proprietarului spațiului, neapărat va fi nevoie de mobilierul potrivit. Adică de scaune de conferință adecvate, pe care să le pui la dispoziția participanților. Să se simtă bine în ele, iar după ce se termină totul să le poți depozita. Și să le poți folosi și în alte scopuri.

O conferință „normală”, una de toată ziua, una la care participanții pot veni în miez de noapte, când nu te aștepți, poate fi cu scaune Adele. Acestea sunt scaune extrem de rezistente, din metal și plastic, stivuibile. Mai mult, Adele sunt de o versatilitate remarcabilă, scaune pe care le puteți folosi la nenumărate alte genuri de activități.

scaun conferinta adele  scaun conferinta avensy
Scaune Adele si Avensy, pentru două stiluri de conferinte…

Ridicând puțin nivelul, adică pentru invitați cu „ștaif”, puteți folosi modelul Aston sau Avensy. După cum le puteți observa, ele dau clasă evenimentului organizat de dvs. Sau optați pentru un clasic Hilton.

Cum devii scaun de conferință strălucitor

Da, în românește nu sună prea bine, traducerea este mot-a-mot! Dar ideea este următoarea: organizarea de congrese, de conferințe și smart-business-uri este în vogă. Dacă în Occident aceasta este deja o meserie, o activitate independentă, nu la fel putem spune despre România. Să recunoaștem, organizarea de conferințe se poate cu precădere într-un mediu academic. Altfel, ele cad în ridicol, indiferent ce scaun de conferință (la propriu) s-ar folosi.

Și totuși, ultimii ani aduc în prim plan tineri antreprenori școliți „afară” și care-și găsesc un job din a-și vinde talentul de marketing. Sunt așa numiții promotori de business-learning, promotori sau speakeri care-și difuzează cunoștințele prin săli închiriate de la hoteluri. Au trasee itinerante prin țară iar viața lor devine una de turneu. Despre oferta lor și invitațiile de a vă înscrie luați la cunoștință în special prin FaceBook.

Să fii un scaun de conferință foarte bun are valoare, într-un sens mai larg, prin suma cunoștințelor pe care le difuzezi. Acesta este sensul sintagmei.