Scaune transparente. Cultura plasticului in HoReCa

scaune nunta transparente

Există scaune și scaune, așa cum sunt designeri și designeri. Pe cale de consecință am putea vorbi și despre prețuri, magazine și producători. În ceea ce privește cultura plasticului și implicațiile în creația de mobilier, ar trebui spus de la bun început că nu există nimic peiorativ în această sintagmă. „Cultura plasticului” este un mod de viață de care trebuie să ținem seama. O realitate. Este dincolo de a fi un titlu de carte, absolut serioasă și care ne prezintă cum se transformă ceva atât de ieftin în ceva ce poate fi foarte scump. Ne referim la scaune.

scaune transparente

Când vorbim despre cultura plasticului este așadar o eroare dacă ne gândim (numai) la PET-uri. Dar este și evident că noi, Expertoutdoor, vă direcționăm gândurile cât mai mult înspre scaune și mese. Spre mobilierul din plastic.

Am putea spune despre cultura plasticului că a debutat la începutul anilor 50. Și că există aproximativ două mari etape importante, vizibile poate cel mai bine în producția de scaune. Una este cea a polipropilenei, cea de-a doua a policarbonatului. Care este diferența între acestea două!? Noi am spune că, din punctul nostru de vedere, cea mai vizibilă diferență este cea estetică. Policarbonatul a adus cu sine scaunele translucide. Avem așadar scaune aproape transparente, cu tente colorate, cu design ultrarevoluționar, cu aspecte futuriste. Scaunele ghost, adică fantomatice, de care te poți lovi dacă nu privești pe unde mergi. Sunt scaune care fac senzație la orice eveniment. Scaune de nuntă, scaune de conferințe selecte.

» Scaune Chiavari Ghost – 139 lei

Scaune fantomă: Chiavari și Louis Ghost

Poate că marele designer al scaunelor translucide, etalonul culturii plasticului este francezul Phillippe Starck (n.1949). Un desginer de mobilier care a revoluționat felul în care arată astăzi scaunele. El a transformat Chiavari și clasicul francez imperial Louis. Datorită lui, putem organiza o nuntă cu scaune Chiavari și mobilierul să nu ne coste o avere. Desigur, cei cu veleități și ambiții pot cumpăra pentru acasă un scaun Louis Ghost începând de la 860 de dolari. Da, direct de la Phillippe Starck atât costă…

scaune conferintaDesignerul face parte din acea categorie restrânsă și selectă de oameni care au știut să profite de împrejurări. Șansa nu apare oricând și la oricine. Șansa lui Starck a apărut când fostul președinte francez Mitterand i-a cerut redecorarea apartamentelor sale. A fost probabil momentul definitoriu al carierei designerului. Cultivate cu grijă, efectele acestei comenzi „imperiale” l-au creat de fapt pe Phillipe Starck, autorul de scaune de nuntă și conferințe dintre cele mai futuriste.

Designerul cunoaște acum o evoluție dintre cele mai interesante. A fost și este implicat în tot felul de proiecte de decorare sau redecorare a numeroase restaurante, săli de recepții și conferințe. Mai mult, domeniul HoReCa, profitabilitatea lui, atracția acestuia au pus stăpânire pe Starck. Designerul este el însuși un proprietar de restaurante cărora le-a proiectat mobilierul specific. Pentru Phillippe Starck HoReCa a devenit un mod de viață.