Un sezlong, două sezlonguri… sau care este cel mai bun!?

sezlong la plaja

De ce un sezlong este mai bun decât altul nu ar trebui să fie foarte greu de explicat. Deși, în fond, fiecare trebuie să servească aceluiași scop, respectiv odihna și relaxarea celui care îl folosește, avem de-a face cu sute și mii de modele. Orice proprietar de spațiu HoReCa vă va spune că un sezlong este mai bun dacă el se întreține fără mari bătăi de cap. Dacă este ușor și nu trebuie doi oameni ca să-l mute dintr-un loc în altul.

Un sezlong bun este considerat a fi acela care costă mai puțin și care, totuși, are o durată de viață mai mare. Chiar dacă între aceste două condiții există o contradicție evidentă.

» Sezlong de plajă ieftin si bun. Sezlongul Canton, vedeta Litoralului

Cel mai bun sezlong ar putea fi deci acela care este confectionat din materiale rezistente si este stivuibil. Adica să poată fi păstrat în perioada de extrasezon, căci spațiul este întotdeauna limitat. Este un punct de vedere.

Cu toate criteriile enunțate mai sus, un sezlong nu face doi bani dacă el nu este plăcut ochiului. Intervine deci criteriul modei, al esteticului, a ceva ce până la urmă nici nu poate fi cuantificat. Un criteriu care depinde exclusiv de gusturile personale. Și totuși, în business-ul hoReCa trebuie luate decizii.

» Relax, sezlong metalic cu panza plastifiată

» Sezlong Helicopter, balansoar – metal si textilena

sezlong mobilier horeca
Un sezlong va fi intotdeauna un element esential de mobilier horeca. Trebuie sa se incadreze permanent in spatiu, o nepotrivire cromatica, de exemplu, avand efecte contrare

Barometre pentru cel mai bun sezlong

Oamenii de afaceri din turism, proprietarii de hoteluri sau restaurante (HoReCa) și turiștii au așadar o eternă dilemă: care este cel mai bun sezlong!? Dintre toate criteriile posibile de clasificare rămân valabile câteva. Poate cel mai solid argument este cel al senzației de confort. Respectiv cât de comod te simți în el. Și totuși, cum afli care dintre sutele de modele, care sezlong răspunde cel mai bine nevoilor unui hotel!? Este exclus să le încerci pe fiecare, ar fi pierdere de timp și influența factorului personal va fi (aproape) întotdeauna decisivă…

Sezlonguri și cifrele de vânzări

Da, un punct de plecare în alegerea acelui model care poate fi ideal pentru afacerea dvs este chiar consultarea ofertelor de vânzări ale magazinelor online. Cu toate acestea, statistici detaliate pentru fiecare sezlong în parte nu veți obține cu acuratețe. În linii mari însă, indicii furnizați de magazinele online sunt reale.

Este foarte puțin probabil însă să intrați în posesia cantităților de sezlonguri vândute de un magazin. Însă veți ști ce se vinde cel mai bine, iar aici intră prețul și interesul vânzătorului. Iar interesul vânzătorului este mulat pe cererea pieții. Cerere care este sintetizată cel mai bine de un manager HoReCa.

Oferta de sezlong de la Amazon, de exemplu, poate fi unul din criteriile dvs de referință. Cu o mențiune, respectiv aceea că de cele mai multe ori oferta online este influențată de preferințele unei anumite categorii de clienți, în cazul nostru cei din America.

Dacă veți studia ce se vinde pe Amazon și veți analiza și oferta noastră în materie de sezlonguri, veți observa desigur că există o oarecare similitudine. Un sezlong bun poate fi cumpărat și de la noi și de la ei. Diferă însă condițiile de plată, de preț, de garanție și executare a acesteia.

sezlong mobilier horeca
Alegerea unui sezlong destinat gradinii dvs este o alta sarcina care combina estetica si pragmatismul. De fapt, initial, sezlongurile au aparut ca elemente de mobilier interior… apoi au evoluat spre ceea ce astazi denumim a fi horeca…

Recomandările publicațiilor independente

Un alt barometru al pieții acestei categorii de mobilier horeca ar putea fi recomandările unor publicații independente. Adică să alegem un sezlong în funcție de ceea ce ne recomandă cineva aflat în afara acestei industrii, la altcineva decât producători sau comercianți de sezlonguri.

Chiar v-am recomanda să vedeți ce se vinde mai bine! Din două motive principale. Unul ar fi să observați cât costă un sezlong căruia i se face reclamă în „The Independent” și cât costă la noi. Același model și aceeași construcție. Diferențe esențiale între un consumator HoReCa din România și unul „de afară”…

Al doilea motiv pentru care vă sugerăm să observați ce fel de sezlonguri recomandă independenții (care sunt totuși în relație strânsă cu reclama) este unul sugerat mai sus. Să vedeți ce sezlong este la modă, ce se poartă… Căci, totuși, este o lume a trendurilor, depinde de evoluția tehnologiei, de ce culori se poartă într-un sezon, de particularitățile sezoniere ale fiecărei zone geografice.

Fiind proprietar de hotel, un sezlong chiar dacă vă doriți să fie cel mai trainic și rezistent va fi întotdeauna dependent și de modă.

Un sezlong specific si personalizabil

În funcție de stilul afacerii dvs ați putea alege un sezlong mai șmecher, mai conservator, mai futurist, mai serios sau mai vesel. Stilul și ambianța, nu trebuie eliminate de pe lista dvs de sezlonguri. S-ar putea ca acestea să fie în fond criteriile cele mai solide.

Oricum ați alege, pe baza a oricărui criteriu, noi, cei de la Expertoutdoor, suntem pregătiți să vă oferim produsul de care aveți nevoie. Avem pretenția că știm nevoile unui manager de spații HoReCa. Vom ști întotdeauna să vă recomandăm un sezlong care să se plieze perfect pe ceea ce aveți nevoie.