Scaune pentru evenimente în 2019. Cine conduce în top?

mobilier horeca si evenimente

Anul 2019 continuă tradiția ultimilor ani, cu vestitul scaun CHIAVARI (scaun Tiffany cum este el denumit în SUA) la vârful clasamentului scaunelor pentru evenimente, scaune folosite în restaurant, în ballroom, în corturi fixe sau mobile, saloane de nunți, dar și pentru recepții și ceremonii, cununii sau petreceri în aer liber.

CHIAVARI din polipropilena la 69 lei

Care este însă prognoza? Va continua scaunul CHIAVARI să fie lider absolut? Noi, cei de la EXPERTOUTDOOR.COM, credem ca DA, însa NU pentru mult timp! Explicația este următoarea:

Scaunele chiavari, extrem de populare, au devenit de/a lungul timpului și foarte accesibile. Fie din lemn, metal, policarbonat sau polipropilenă, pe piață se găsesc scaune chiavari pentru orice buget și asta în condițiile în care diferențele de aspect între acestea devin din ce in ce mai mici, aproape insesizabile. Aceasta face ca acest model / design de scaun să fie accesibil oricui și deja prezent în marea majoritate a locațiilor de evenimente din țară, de la ballroom-uri de 5 stele, la corturi mobile folosite pentru nunțile de la țară.

Este acesta un lucru bun, sau rău? Să vedem …..

  1. Din perspectiva celor mulți, a celor care sunt foarte multumiți de scaunele chiavari din plastic, la 69 lei, și încântați de faptul ca au putut achiziționa scaune bune si cu aspect identic celor clasice din lemn, este bineinteles un lucru bun, o binecuvântare chiar. Scaune de calitate, rezistente și durabile, identice ca și aspect cu cele originale, însă la jumătate de preț față de acestea din urmă?
  2. Din perspectiva locațiilor high-end, unde meniurile încep de la 79 EUR/ pers., – este discutabil. Acestea au început deja să se orienteze spre alte modele de scaune, alte designuri, care să le distanțeze și să le diferențieze de “locatiile de masa”. Adică, în alte cuvinte, locațiile cu statut și pretenții, saloanele de lux, au început să se dezică de CHIAVARI si să se orienteze spre modele noi și mai puțin raspândite în România, asta și din dorința de a fi deschizători de drum, trend setter, și de a atrage clienții oferind un nou concept, venind cu ceva “diferit”.

 Scaun CHAMELEON evenimente

Așadar, în goana după clienți, locațiile exclusiviste, centrele de evenimente luxoase si saloanele cu pretenții, au început o campanile de “diferentiere / delimitare” față de locațiile cu accesibilitate mai mare. Aceasta campanile se reflect în primul rând în alegerea mobilierului, a scaunelor de evenimente.

Astfel, în urma unei cercetări amănunțite și a unui sondaj printre clienții nostri, am constatat că noul trend in materie de scaune pentru evenimente în locațiile de lux, ballroom și saloane de nunți exclusiviste, sunt scaunele metalice tapițate.

Câteva dintre aceste modele sunt pe val: modelele CARTIER și OZ, cu rama din inox  și tapițerie din stofă velvet (catifelată) sau piele sintetică, dar și modelele de scaun CHAMELEON (Chameleon si Bella Fleur).

Scaun CARTIER inox tapiterie velvet catifeaPe lângă avantajului unui “suflu nou”, al unui nou concept estetic, aceste scaune aduc, fără îndoială, și un mare PLUS în materie de confort.

La vremuri noi, evenimente noi.